В Івано-Франківську "Підміна понять чи усвідомлення власного Я?." - Ольга Гоянюк,депутат міської ради,фракція ВО "Свобода"

В Івано-Франківську "Підміна понять чи усвідомлення власного Я?." - Ольга Гоянюк,депутат міської ради,фракція ВО "Свобода"

16.01.15 16:45 0 746
Новий рік, Різдво, перший справжній сніг та морозець… Кожен чекає символічного закінчення старого року, бо чомусь щоразу хочеться вірити, що новий, той, що настане, буде набагато кращим. Насправді важко означити, чого саме чекаєш у новому році. Певно, кожен очікує чогось свого, сподівається на те, чого найбільше потребує і про що мріє… Доволі особливим став початок саме цього року, бо, певно, саме на цей рік припадає чи не найбільше очікувань і мрій українців. Колись таке досить абстрактне і далеке, просте слово «МИР» зараз стало мрією кожного українця. Таке гучне слово «ПЕРЕМОГА» стало тепер не просто сполученням букв і звуків, а цілою сутністю, якої вже ніколи не позбудемось та від якої не відмовимось ніколи.

Новорічна ніч… Замість традиційного олів'є під звичний музичний супровід «огонька» з екранів телевізорів, бій курантів раптом перебиває гімн України. І якось вже рука не тягнеться до вмикача телевізора, свідомість перестала сприймати нав'язаний роками нам руско-попс-продукт. І замість безглуздих феєрверків чи вибухів піротехніки – проста свічка за мертвих і живих… Підміна понять чи нарешті усвідомлення власного Я?..

Кажуть, що люди можуть навчитися на чужому досвіді. Усі ми вчилися, вчимося… Ціною життів, крові, сліз та страждань власних, своїх близьких та рідних, знайомих та друзів ми вчилися і формувались, вчимося і становлюємося. Чи добре засвоїли і зрозуміли власний урок?.. Чи довго ще вчитися?..

Знову сподіваємось на чудо, на різдвяне диво, на початок нового року… Дещо лячно. На що сподіватися і чого очікувати…Різдвяний дух, атмосфера свята (не бутафорна гірляндово-кольорова ейфорія на вітринах магазинів), а справжній дух, що дарує надію і віру, вселяє оптимізм та силу, щойно зайшов у кожну хату…

Прийшло усвідомлення власного Я і гордість, що Я – УКРАЇНЕЦЬ.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Сергій Надал: «Робота над ...

КОМЕНТАРІ