На Львівщині кількість скоєних злочинів неповнолітніми у 2014 році зменшилась майже на 25 відсотків

На Львівщині кількість скоєних злочинів неповнолітніми у 2014 році зменшилась майже на 25 відсотків

16.01.15 09:27 0 705
Протягом минулого року працівники підрозділів кримінальної міліції у справах дітей ГУМВС України у Львівській області задокументували 307 злочинів, які скоїли неповнолітні. Це на 24,8 відсотків менше у порівнянні з 2013 роком, тоді було скоєно 411 злочинів неповнолітніми.

З метою виявлення неповнолітніх, які схильні до скоєння правопорушень та злочинів, дітей, які позбавлені батьківської опіки, а також дорослих осіб, котрі втягують підлітків в антигромадську діяльність, працівники КМСД ГУМВС України у Львівській області у 2014 році провели 1504 рейди в місцях концентрації неповнолітніх, Було складено 436 адміністративних протоколів.

За статтею 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей), минулого року, правоохоронці притягнули до відповідальності 1184 батьків. Крім того, виявили 25 сімей, які негативно впливають на виховання дітей. Зокрема, винесено 22 офіційних попередження про недопустимість насильства в сім'ї, з яких 21 - дорослим та одне попередження неповнолітній особі.

За статтею 173-2 (вчинення насильства в сім'ї, невиконання захисного припису або не проходження колекційної програми) КУпАП працівники міліції склали адміністративні протоколи на 87 дорослих та дев'ятьох неповнолітніх.

Зазначимо, що за статтею 166 (злісне ухилення від виконання обов'язків по догляду за дітьми) КК України, працівники міліції відкрили три кримінальних провадження. За статтею 304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) КК України було виявлено 26 злочинів, з них один злочин, який пов'язаний у втягнення неповнолітнього у жебрацтво.

Зокрема, правоохоронці склали 55 адміністративних протоколи за порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами (ст.156 КУпАП) За наданими матеріалами в Головне управління Міндоходів у Львівській області, було прийнято рішення про застосування фінансових санкцій на суму 102 тисячі гривень.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області,

за матеріалами СКМСД ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ