У Рівненській області за фактом побиття військових проводиться службове розслідування

У Рівненській області за фактом побиття військових проводиться службове розслідування

16.01.15 16:25 0 640
Дев'ятого січня наряд у складі трьох інспекторів роти патрульної служби Рівненського міського відділу міліції згідно з книгою постових відомостей РПС ніс службу на автовокзалі обласного центру. Увагу правоохоронців привернув галас, що зчинили троє невідомих чоловіків.

Коли правоохоронці підійшли до компанії, то побачили, що усі чоловіки за зовнішніми ознаками перебували у стані алкогольного сп'яніння, до того ж один із них прямо посередині приміщення автовокзалу палив цигарку. Правоохоронці запропонували пройти порушникам до кімнати міліції, що знаходиться в приміщенні автовокзалу.

Із відеозаписів камер спостереження, що встановлені в приміщенні автовокзалу, чітко видно що, о 18 годині 15 хвилин чоловіки разом з правоохоронцями зайшли до кімнати міліції, після чого один з них вийшов, аби принести документи з автомобіля, що стояв на вулиці.

За кілька хвилин чоловік повернувся до кімнати міліції з військовими квитками та волонтером, котрий і мав їх завести в зону АТО. Наявність бронежилета волонтер пояснив, що він придбаний за зібрані кошти громадян.

Волонтер вибачився перед правоохоронцями за неправомірні дії бійців, пояснив, що хлопці з відпустки повертаються знову захищати кордони нашої держави, тому й перебувають у нетверезому стані.

О 18 годині 21 хвилин військові разом з волонтером покинули приміщення кімнати міліції.

До слова, близько місяця тому на автовокзалі патрульні міського відділу затримали нетверезого бійця, що повернувся із зони АТО. Чоловік носив бойову гранату у власній кишені. Тяжко уявити про наслідки, які могли б бути, аби вона вибухнула у такому громадському місці. За даним фактом слідчим відділом Рівненського міськвідділу міліції тоді було розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Нині кримінальне провадження уже скероване до суду.

Працівники Рівненського міського відділу міліції спілкувалися з бійцями шість хвилин, це підтверджує відео. Біля самої кімнати міліції знаходяться торгові кіоски, де на момент спілкування перебували продавці, які підтвердили правомірність дій патрульних. Будь-які звинувачення відносно побиття та вимагання грошових коштів працівниками Рівненського міськвідділу міліції є безпідставними, про що свідчать чимала кількість доказів.

Надія ЮРЧУК,

Рівненський МВ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Чернігівська область: ...

КОМЕНТАРІ