На Тернопільщині відзначать День Соборності України

На Тернопільщині відзначать День Соборності України

16.01.15 16:14 0 774
Про підготовку до відзначення на Тернопільщині Дня Соборності України йшлося 15 січня на засіданні оргкомітету під керівництвом заступника голови Тернопільської облдержадміністрації Леоніда Бицюри.

Відповідне розпорядження про заходи з підготовки та відзначення свята підписав виконувач обов'язків голови Тернопільської обласної державної адміністрації Іван Крисак.

Як повідомив директор департаменту культури, релігій та національностей облдержадміністрації Григорій Шергей, 22 січня в Тернополі та області відбудуться урочисті заходи, присвячені Дню Соборності України, - збори громадськості та святкові дійства за участю депутатів місцевих рад, керівників органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування, покладання квітів, тематичні вечори.

«Традиційно 22 січня проведуть урочистості з нагоди свята на кордоні з Хмельницькою областю у Підволочиському районі, - констатував Григорій Платонович. – Також у храмах краю цього дня молитимуться за Україну. У Державному архіві Тернопільському області діятиме тематична виставка».

Заступник голови Тернопільської ОДА Леонід Бицюра наголосив на необхідності проведення заходів – тематичних уроків, вечорів, лекцій, бесід, - у навчальних закладах області.

«Акт Злуки – це символ того, що ніколи і нікому не вдасться розділити українців. Це доказ того, що наша нація невмируща. Тому ми маємо докласти всіх зусиль, щоб відзначити свято на належному рівні, - зауважив Леонід Олексійович. - Особливу увагу варто звернути на наявність державних символів на адмінбудівлях у кожному населеному пункті краю. Адже всі ми повинні відчути, що це свято єдності, зміцнення державності і згуртованості».

За підсумками засідання Леонід Бицюра дав відповідні доручення працівникам структурних підрозділів облдержадміністрації.

Уточнений список заходів, присвячених Дню Соборності України, буде опублікований на сайті згодом.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львів'яни вшанували ...
Наступна новина: Правоохоронці Ужгородщини ...

КОМЕНТАРІ