На Тернопіллі з початку року пенсії родичів загиблих військових збільшуються до 70% від заробітної плати

На Тернопіллі з початку року пенсії родичів загиблих військових збільшуються до 70% від заробітної плати

16.01.15 11:12 0 794
З 1 січня 2015 року Законом України „Про внесення змін до статті 36 Закону України „Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” внесено зміни до пункту „а” ст.36 Закону.

Зокрема, пенсії в разі втрати годувальника членам сімей військовослужбовців, осіб, звільнених з військової служби, інших осіб, які мають право на пенсію за цим Законом, які загинули (померли) внаслідок поранення, контузії або каліцтва, одержаних під час захисту Батьківщини, ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи або виконання інших обов'язків військової служби (службових обов'язків), які є непрацездатними та перебували на утриманні загиблого (померлого) годувальника, призначаються в розмірі 70% грошового забезпечення (заробітної плати) годувальника на одного непрацездатного члена сім'ї (до 01.01.2015 р. було 40% заробітку).

Якщо на утриманні годувальника перебували двоє і більше членів сім'ї, пенсія призначається в розмірі 90% грошового забезпечення годувальника, що розподіляється між ними рівними частками, але не менш ніж 40% на кожного непрацездатного члена сім'ї.

Проте слід зазначити, що відповідно до ст. 37 Закону, в редакції чинній з 01.01.2015 р., пенсії в разі втрати годувальника не можуть бути нижче двох прожиткових мінімумів для осіб, які втратили працездатність на кожного члена сім'ї - 1898 грн.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Зірки з Хмельниччини ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ