Уряд утворив Міністерство інформаційної політики України

Уряд утворив Міністерство інформаційної політики України

16.01.15 10:07 0 677
14 січня 2014 року Кабінет Міністрів України ухвалив Постанову, згідно з якою створено Міністерство інформаційної політики України та затверджено відповідне Положення.

Положення про Міністерство після публічного обговорення з врахуванням зауважень, що надходили від народних депутатів України, громадських організацій, професійних об'єднань було подано на розгляд Кабінету Міністрів України. Зокрема, свої пропозиції надали: Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики ВРУ. Національна спілка журналістів України, Незалежна медіа-профспілка, Незалежна асоціація телерадіомовників, Українська асоціація видавців періодичної преси та інші.

Ключовими завданнями перед Міністерством є: протидія інформаційній агресії з боку Росії; розробка стратегії інформаційної політики держави та концепції інформаційної безпеки України; координація органів влади в питаннях комунікації та поширення інформації. Ці завдання закріплено в Програмі дій Уряду, а також в Коаліційній угоді, яку підписали п'ять парламентських фракції ВРУ.

В своїй діяльності Міністерство буде базуватися виключно на принципах захисту свободи слова та думки, захисту прав громадян на вираження своєї позиції. Найближчим часом при Міністерстві буде створено Громадську раду, куди зможуть увійти представники громадських організацій, представники ЗМІ, медіа-експерти, і яка носитиме наглядові функції щодо діяльності відомства.

Проект постанови буде доопрацьовано з урахуванням зауважень і пропозицій, висловлених під час засідання Уряду.

Джерело: Урядовий портал

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: малинський ...
Наступна новина: Кошти,зібрані в обласному ...

КОМЕНТАРІ