Тернопільські свободівці з нагоди Різдвяних свят з подарунками завітали до місцевих ветеранів ОУН–УПА

Тернопільські свободівці з нагоди Різдвяних свят з подарунками завітали до місцевих ветеранів ОУН–УПА

16.01.15 08:22 0 749
14 січня 2015 року депутат Тернопільської обласної ради, голова Тернопільської міської організації ВО "Свобода" Роман Навроцький і голова Тернопільської обласної молодіжної громадської організації "Студентська Свобода", директор з розвитку благодійної фонду "Фонд Добрих людей" Ігор Костюк з нагоди Різдвяних свят зустрілися з членами тернопільського братства ОУН-УПА "Лисоня". Тридцятьом ветеранам ОУН–УПА вручили подарунки – продуктові набори до свят.

Так, у пакунки поклали тушонки, усе для приготування куті – пшеницю, цукор, мак та інші продукти. Свободівці привітали борців за Україну з Новим роком, Різдвом Христовим та побажали усіх благ, а також розповіли, що протягом січня планують завітати додому до тих ветеранів ОУН–УПА, з якими не вдалося зустрітися.

У Тернополі проживає близько 80 ветеранів ОУН–УПА, розповідає голова тернопільського братства "Лисоня" Роман Ванчура. Каже, що зустріч була приємною і водночас тривожною, адже те, що пережили колись ветерани ОУН–УПА, переживають українці на Донбасі, і це турбує кожного. "Під час зустрічі ми згадали, як воювали, як захищали рідну землю, як доводилося шукати їжу, одяг, зброю, щоб армія була військовоспроможною, як довелося пережити тяжкі роки у таборах на засланні, – зазначив свободівець Роман Навроцький. – Хто не пам'ятає минулого, той немає права на майбутнє. Розуміємо, що на часі – допомога військовим, які зараз воюють в зоні АТО, адже знаємо, що вони дуже потребують усього: від води і їжі – до озброєння. Але також не можемо забувати і про безстрашних воїнів ОУН–УПА, які дуже багато зробити для нас, які теж ризикували життям за Україну і заслуговують на шану, повагу і підтримку. Вважаю, що надалі ми маємо більше уваги приділяти цим людям, більше розповідати молодому поколінню про їхній героїзм, тому плануємо у навчальних закладах проводити лекції за участі ветеранів ОУН–УПА. У новорічно-різдвяні дні хочеться побажати усім їм міцного здоров'я. Нам потрібні такі люди, вони можуть дати цінні поради, поділитися своїм досвідом і допомогти сформувати патріотичне суспільство".

Голова Тернопільської обласної молодіжної організації "Студентська Свобода" Ігор Костюк підкреслив, що найближчим часом планують залучити інші активні громадські організації Тернополя до співпраці та підтримки ветеранів ОУН–УПА, закріпити за ними певну роботу, щоб наші патріоти відчули, що про них пам'ятають і цінують їхній великий внесок в історію України, їхній подвиг. "Сподіваюся, що студенти більше спілкуватимуться із ветеранами ОУН–УПА і братимуть із них приклад, вчитимуться мужності, сміливості та формуватимуть себе як свідомих націоналістів. Вітаю усіх наших борців за волю і честь Української держави зі святами і висловлюю велику подяку за їхню відвагу і те, що ми маємо на кого рівнятися", – наголосив Ігор Костюк.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ