Буковина: служба у «людському форматі» (+фото)

Буковина: служба у «людському форматі» (+фото)

17.01.15 10:41 0 759
Працівники УДАІ УМВС України в Чернівецькій області, фактично, постійно несуть службу у зоні антитерористичної операції.

Впродовж півріччя на Сході України «вахтовим методом» у складі 5-ти загонів побували понад 70 співробітників ДАІ Буковини.

Кожне відрядження сприймається буковинцями не лише як відповідальне службове завдання, але і як можливість ближче пізнати ту частину України, до якої прикута увага всього цивілізованого світу. Наші земляки спілкуються з місцевими мешканцями, проявляють доброзичливість до громадян, готовність допомогти у житейських ситуаціях, діляться продуктами з тими, хто на окупованих територіях зазнає особливих труднощів. У розмовах на побутовому рівні з’ясовуються особливості місцевих традицій і звичаїв,світогляду людей, що проживають на Слобожанщині. Найкраще взаєморозуміння виникає тоді,коли мова заходить про прості житейські речі.

Команда інспекторів Буковинської автоінспекції, яка нещодавно повернулась із зони антитерористичної операції, привезла з собою зворушливий подарунок від одного з тамтешніх громадян. Власне кажучи, в одному з автомобілів ДПС кількість службовців збільшилась… Додалась ще одна "не атестована особа" — маленький песик…

—Якось в розмові з громадянами зайшла мова про уподобання, — розповідає інспектор дорожньо-патрульної служби сержант міліції Василь Ковалик.— Я сказав, що у вільний час люблю ходити на полювання. І тут один чоловік зауважив, що у нього є гарна собачка. Він не може оформити на неї документи, бо це треба було б робити в окупованому Луганську. Чоловік виявив бажання подарувати нам свого маленького друга,а ще правильніше — передати у надійні руки.

Песик має екзотичне ім’я «Герма». Він з мисливської породи лайок, відомих своєю універсальністю, здатністю адаптуватись до різних погодних умов. Собача легко прижилось у команді наших земляків,стало їх улюбленцем, джерелом позитивної енергії.



Ото ж, батько сержанта Ковалика Ярослав Васильович зустрів з відрядження окрім свого сина ще одну душу — родинне поповнення з Луганщини з довірливими оченятами кольору стиглої сливи і мокреньким носиком… Безперечно, вони стануть друзями…



Прес-служба УДАІ УМВС України в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сестри Тельнюк записали ...
Наступна новина: 18 січня у Тернополі ...

КОМЕНТАРІ