Чернівецька область: рятувальники проводять роз’яснювальну роботу в житловому секторі

Чернівецька область: рятувальники проводять роз’яснювальну роботу в житловому секторі

17.01.15 12:26 0 655
Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області з метою запобігання виникнення пожеж та загибелі людей на них здійснюють активну роз’яснювальну роботу з людьми. Інженерно-інспекторським складом Управління організовано проведення інформаційно-роз’яснювальних рейдів у житловому секторі та в гуртожитках у населених пунктах краю. Для цього були створені відповідні рейдові групи, до складу яких увійшли рятувальники, представники органів місцевого самоврядування, соціального захисту та територіальних житлово-комунальних підприємств.

«Основним завданням рейдових груп є нагадування людям важливості повсякденного дотримання правил безпеки» – зазначив заступник начальника Управління ДСНС України у Чернівецькій області підполковник служби цивільного захисту Сергій Михайлюк.

Так, 15 січня рейдові групи провели 60 організаційно-профілактичних відпрацювань в гуртожитках та житловому секторі.

Зокрема, у Чернівцях рятувальники відвідали гуртожитки Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Буковинського державного медичного університету, Буковинської державної фінансової академії, Машинобудівного ліцею та інших установ. Така ж робота проводилася і в районах області.

Одночасно з цим, працівники Управління проводили роз’яснювальну роботу і в помешканнях краян. Так, в селі Шишківці Сокирянського району рейдові групи відвідали 20 будинків, в яких проживають майже 60 людей. Людям нагадали правила безпеки, яких необхідно щоденно дотримуватись в побуті, вручили пам’ятки та листівки з правилами пожежної безпеки. В помешканнях, у яких виявлялися несправності в електромережі чи пічному опаленні, рятувальники, разом з фахівцями відповідних служб, допомагали усунути неполадки.

Окрім цього, під час рейдів в гуртожитках працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області нагадали про важливість наявності та технічної справності первинних засобів пожежогасіння, за допомогою яких можна ліквідувати пожежу на початковій стадії горіння.

Рейдові групи проводитимуть таку роботу на території всієї Чернівецької області і надалі.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінниччині власникам ...

КОМЕНТАРІ