На Хмельниччині рятувальники вкотре нагадали соціально незахищеним верствам населення про небезпеку необережного поводження з вогнем

На Хмельниччині рятувальники вкотре нагадали соціально незахищеним верствам населення про небезпеку необережного поводження з вогнем

17.01.15 11:53 0 642
Холодної пори року основними причинами виникнення пожеж в оселях людей залишається порушення правил влаштування та експлуатації пічного опалення та електропобутових приладів. У переважній більшості випадків винуватцями лиха є самі люди. Їх необережність у поводженні з вогнем у побуті, нехтування елементарними правилами пожежної безпеки зачасту призводить до непередбачуваних наслідків.

Особливого занепокоєння викликають люди, які зловживають алкогольними напоями, соціально незахищені верстви населення та багатодітні родини. Переважно, така категорія людей нехтує правилами пожежної безпеки та зазвичай не цікавиться станом власних обігрівальних приладів чи засобів опалення.

Щоб запобігти виникненню пожеж та загибелі людей на них, рятувальники спільно з представниками різних відомств навчають людей правилам безпеки в тих населених пунктах, де спостерігається ріст пожеж із трагічними наслідками. Так, 16 січня рятувальники Новоушицького району разом із представниками засобів масової інформації та соцзахисту здійснили подвірні обходи соціально-незахищених громадян та багатодітних родин у селах Капустяни та Глибочок. Під час заходу завітали до восьми осель. Співробітники Служби «101» роз’яснили людям основні правила пожежної безпеки в побуті в зимовий період, яких необхідно дотримуватись, щоб не допустити виникнення займання в будинках, провели бесіди на протипожежну тематику щодо необхідності бути пильними під час використання відкритого вогню та газового обладнання. Крім того, рятувальники поспілкувалися з дітьми та роз’яснили їм небезпеку необережного поводження з вогнем.

Новоушицький районний сектор

ГУ ДСНС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: ДТП на Волині: внаслідок ...

КОМЕНТАРІ