Державна служба охорони закликає жителів Хмельниччини убезпечити своє житло від «небажаних гостей»

Державна служба охорони закликає жителів Хмельниччини убезпечити своє житло від «небажаних гостей»

17.01.15 10:11 0 616
Управління Державної служби охорони проводить уже традиційну акцію «Квартира під охорону» та пропонує жителям області надійно та економно захиститися від крадіїв.

Підбір ключа, злом серцевини замка та використання відмичок — це найпоширеніші способи, які злочинці використовують для проникнення в чужу оселю. Згідно статистики, найчастіше крадуть гроші, втричі менше — ювелірні вироби та комп'ютерну техніку.

Протягом 2014 року на Хмельниччині сталося 248 квартирних крадіжки, у приватні та дачні будинки злодії проникали 586 разів, було пограбовано 399 складів, баз та магазинів. Такі крадіжки здебільшого вчиняються «кваліфікованими» злочинцями, які гастролюють по території держави з метою вчинення кримінальних правопорушень. Тому, на жаль, лише кожну третю крадіжку правоохоронці розкрили.

Даних злочинних посягань можна було б уникнути, якби власники пограбованих осель завчасно довірили охорону свого житла Державній службі охорони та підключили квартиру чи будинок до пульту централізованого спостереження. А тому з метою зниження активності крадіїв, з 15 по 30 січня правоохоронці проводять Всеукраїнську соціальну акцію «Квартира під охорону».

— Акційними умовами передбачено, що власникові житла доведеться оплатити вартість охоронного обладнання, а монтажні роботи по обладнанню помешкання сигналізацією фахівці підрозділів ДСО виконають за половину їх вартості, — розповів заступник начальника Управління Державної служби охорони при УМВС України в Хмельницькій області, підполковник міліції Анатолій Гонгало.

Заява від замовника розглядається терміново. Перш ніж встановити сигналізацію, працівник ДСО обов'язково огляне помешкання та запропонує найоптимальніший варіант охорони.

— Системи охорони, які пропонують у ДСО, настільки надійні, що, навіть, якщо злодій намагатиметься проникнути до житла, сповіщувачі миттєво повідомлять про це на пункт централізованого спостереження. І вже через кілька хвилин на місце прибуде група затримання, — розповів начальник головного пункту централізованого спостереження Хмельницького міжрайонного відділу УДСО при УМВС України в Хмельницькій області Михайло Островчук. — До того ж, аби встановити у квартирі сигналізацію — не обов'язково мати телефон. На ми використовуємо практично всі способи передачі інформації про спрацювання сигналізації — радіоканальні, інтернет-технології та інші.

У квартирі можна встановити сповіщувачі відкриття дверей, руху, розбиття скла чи навіть такі, що реагуватимуть на світло та звук. Передбачили й охоронці можливе аварійне вимкнення електроенергії — у такому разі охоронне обладнання буде працювати від спеціального блоку живлення і оселя у звичному режимі перебуватиме під охороною.

— Окрім того ми пропонуємо обладнати оселю чи інший об'єкт «тривожною» кнопкою, тобто спеціальним брелоком. У разі, коли людина знаходиться в квартирі чи неподалік і щось загрожує її життю, вона натискає кнопку на брелоку. За кілька хвилин на місце виклику приїжджає наряд групи затримання та приймає міри по припиненню правопорушення, — зазначив Анатолій Гонгало.

Тому аби більше хмельничан могли спокійно працювати, відпочивати чи їздити на гостини до рідні в інше місто та не хвилюватися за цілісність своєї оселі, працівники Державної служби охорони рекомендують будинки та квартири обладнати засобами охоронної сигналізації. Адже, надійний захист — це тільки озброєний наряд міліції.

Отримати додаткову інформацію або замовити послуги Державної служби охорони у Хмельницькій області ви зможете, звернувшись безпосередньо до УДСО при УМВС України у Хмельницькій області за адресою: м. Хмельницький, вул. Тернопільська, 6/1, тел.: (0382) 23625 або зателефонувавши за номерами:

0 800 502 220 та 0 800 211 000

Усі дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України — безкоштовні. Лінія працює цілодобово.

УДСО при УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині нашими ...

КОМЕНТАРІ