На вихідні у центрі Львова виготовлятимуть льодові скульптури. Афіша

На вихідні у центрі Львова виготовлятимуть льодові скульптури. Афіша

17.01.15 09:48 0 883
У Львові завершують різдвяні святкування. У центрі міста закривають традиційний святковий ярмарок конкурсом льодових скульптур. Закінчується і різдвяний проект, який організувала Львівська галерея мистецтв. Однак життя у місті продовжується, і попереду на львів'ян та гостей чекає багато нового і цікавого. Зокрема, на цих вихідних малечу вчитимуть робити декоративних метеликів, усіх охочих готувати яблучний струдель та вівсяний коктейль, а в кіно можна переглянути новий український фільм.

У неділю відбудеться другий Святвечір, а у понеділок Україна відсвяткує Водохреща. Увесь день перед Святвечором віруючі нічого не їдять – постять. Сідають вечеряти, коли вже засяє вечірня зоря. На вечерю подають пісні страви – смажену рибу, вареники з капустою, гречані млинці на олії, кутю та узвар. Після вечері всі кладуть свої ложки в одну миску, а зверху – хлібину, «щоб хліб родився».

На другий день зранку ходять до церкви святити воду. За давньою тра­дицією, церемонія освячення води відбувалася під відкритим небом, на берегах річок, струмків, озер, пише riznomanit.

У суботу о 16.00 творча лабораторія від студії дитячої йоги «Жирафа» навчить малечу робити декоративних метеликів.

У неділю об 11.00 у вегетеріанському кафе усіх охочих навчать готувати яблучний штрудель та вівсяний коктейль.

Різдвяний ярмарок цьогоріч вирішили завершити конкурсом льодових скульптур, який відбудеться 18-19 січня на площі перед Оперним театром.

«Ми не обмежували майстрів жодною темою, тому вони матимуть широкий простір для фантазії і дещо імпровізуватимуть. Усі, хто 18-19 січня прийде на Різдвяний ярмарок, зможуть безпосередньо спостерігати за захоплюючим творчим процесом і проголосувати за ту скульптуру, яка сподобається найбільше», – розповіла арт-директор шостого Різдвяного ярмарку у Львові Ольга Гренюх.

19 сiчня з 11.00 до 17.00 у Львівській галереї мистецтв триватиме різдвяний проект «Шлях Сніговика від Миколая до Різдва». В програму входить:

* інтерактивна лекція на тему «Зима в живописі»;

* відеоролик «образ снігової баби» в малюнках різних періодів, різних країн та художників;

* вікторина з пазлами;

* майстер-клас з розписування сніговичка на кулі;

* майстер-клас «Різдвяна листівка».

Крім того, можна завітати у Перший зимовий парк. Усіх запрошують провести активно та весело зиму на свіжому повітрі: покататися на санчатах, лижах, сноуборді, сноутюбах, пограти у сніжки, зліпити сніговика та поласувати смачненьким на ярмарку. ВИСТАВКИ

Після десятирічного ремонту знову запрацював музейний комплекс на вул. Драгоманова, 42 Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького. На експозиції, яка розміщена у чотирьох залах, можна побачити найкращі твори мистецтва ХХ ст., а також роботи сучасних авторів.

У мистецькій галереї Гері Боумена можна оглянути виставку художника Володимира Немири та його дружини скульпторки Катерини «Сорок літОпісля». Таким чином мистецьке подружжя відзначає сорокову річницю завершення свого навчання у Львівській академії мистецтв.

У міському палаці культури ім. Гната Хоткевича триває екологічний проект «Чи можна перетворити сміття у мистецтво?». Зразкова студія образотворчого та ужиткового мистецтва демонструє, що повсякденне сміття, зокрема пластикові корки, можна перетворити на елемент мистецтва.

«Корок – це те, що ми викидаємо не задумуючись. А якщо зібрати багато корків і зробити панно? На цьому полягає наш еко-проект «Львів древній». Адже такий проект реалізується вперше як екологічно-мистецький», – розповіла керівник студії образотворчого мистецтва Галина Якубишин.

Четверта загальноміська виставка мікроакваріумів, організаторами якої є Львівський міський дитячий еколого-натуралістичний центр та Львівський клуб акваріумістів, уже працює. На виставці представлено 18 авторських акваріумів об’ємом 15-30 літрів. Вперше на виставці покажуть мініатюрні види риб для нано-акаваріумів: мікрорасбори, неони, гупі ендлери, коридораси пігмеї (дорослі особини виростають лише до 2 см).

Також виставлена колекція морських мушель.

Під час виставки проведуть конкурс на краще оформлення мікроакваріума. Переможці конкурсу отримають призи. МУЗИКА

17-18 січня в арт-галереї «Штука» музичий вікенд. У суботу о 19:00 відбудеться вечір гітарної музики Віталія Сичака та Івана Федоришина, а у неділю о 16.00 – фортепіанний концерт Марії Паньків «Святкові мелодії».

В суботу о 17.00 у театрі ім. М. Заньковецької відбудеться Різдвяний концерт. СУБОТНІЙ РЕПЕРТУАР

Львівська опера о 18.00 запрошує на «Кармен».

О 18.00 драмтеатр ім. Лесі Українки покаже виставу «Моя дорога Памела, або Як уколошкати стареньку».

Театр Курбаса у суботу та неділю о 19.00 запрошує побачити п’єсу Шекспіра «12 ніч», зіграну акторами далекої від Англії країни, що і не знали ніколи слів Шекспіра».

Театр «І люди, і ляльки» кличе маленьких побачити казку «Хрясь рятує друзів». Виставу покажуть о 12.00 та 14.00.

У Львівській філармонії о 14.00 відбудеться вистава «Шрек: новорічні пригоди». Неймовірні пригоди розпочинаються тоді, коли головною Снігуронькою неочікувано обирають принцесу Фіону, дружину людожера Шрека. Всі персонажі радо збираються зустрічати Новий рік, Але гидкому Чахлику Невмирущому це не до вподоби. Він вирішує зіпсувати свято і викрадає принцесу Фіону. Свято не може розпочатись. Шрек у розпачі, але на поміч йому приходять вірні друзі – балакучий Віслюк і відважний Кіт у чоботях. НЕДІЛЬНИЙ РЕПЕРТУАР

Опівдні у Львівській опері покажуть балет про «Білосніжку і семеро гномів».

У цей же час театр Марії Заньковецької запрошує на спектакль «Івасик Телесик», а драмтеатр ім. Лесі Українки на виставу «Вінні Пух та всі-всі-всі».

«Чарівну ніч» для малечі покаже о 12.00, 14.00, 16.00 театр «І люди, і ляльки». КІНО

У суботу відбудуться Кіновихідні в арт-пабі «Субкультура». На відвідувачів заходу о 19.00 чекає перегляд стрічки 1996 року «Підняти перископ». МУЛЬТИКИ

«Ведмеді сусіди. Зимові канікули». Перед Новим роком всі звірі в лісі готуються до свята і тільки лісоруб Вік думає про роботу. Він спорудив спеціальну чудо-машину, за допомогою якої хоче зрубати половину дерев у лісі. Звірі в паніці! Єдині, хто може врятувати ситуацію, – два братики ведмеді. Але взимку вони в сплячці, і лісовим мешканцям доведеться неабияк попітніти, щоб їх розбудити і врятувати дерева, також відправити Лісоруба відзначати свято подалі від лісу.

«Пінгвінчик Джаспер». Для всіх пінгвінів світ обмежується айсбергом, на якому вони живуть. Але тільки не для Джаспера! Цікаве пінгвіненя безуспішно намагається довести своїм родичам, що там, за горизонтом, є інший чудовий світ, хоча він сам у цьому не впевнений. Відправившись на вивчення невідомого світу, Джаспер потрапляє на борт теплохода, зафрахтованого злим Доктором Блоком для експериментів, він прагне здобути багатство і владу над світом! Джасперу, за допомогою доньки капітана Емми і вічно панікуючого папуги Какаро, вдається порушити плани Доктора і знайти нових друзів! Але чи вдасться йому тепер довести іншим пінгвінам, що світ набагато більший, ніж вони думають?

На широкі екрани вийшов довгоочікуваний перший український повнометражний мультфільм «Бабай», у якому розповідається, що буде, якщо в світі з’явиться чарівне яйце, яке виконує одне, але найзаповітніше бажання, а що, коли полювання за ним почнуть герої дитячих страшилок – Відьма з Чортом, Вій і головний лиходій і кошмар всіх дитячих снів Бабай зі своєю армією страхів... Страшно уявити, заради виконання яких таємних бажань сили темряви повстали один проти одного, і що буде з тими, хто випадково опиниться у них на шляху.

«Феї і легенда загадкового звіра». Анімаційна казка розповість дивовижну історію про веселу і талановиту фею фауну, яка переконана в тому, що про книгу не можна судити з її обкладинки, втім, як і про тварин за їх іклами, тому вона дружить з таємничою істотою величезних розмірів з Нетландії на прізвисько Чудовисько. У цей час група чарівних фей розвідки не так упевнені в цьому страшному звірі і мають намір захопити його перш, ніж він знищить їхню домівку. Вони хочуть відправитися на пошуки Чудовиська. Фауні, щоб врятувати свого нового друга, залишається лише довести всім, що він – істота добра і не збирається шкодити іншим.

НОВИНКИ

Українське кіно «Чарівні історії. Еліксир добра» (фентезі, дитячий). Доктор Гольф – добрий чарівник. Він живе в своїй підземній лабораторії, винаходить чудесні еліксири, довгі століття збирає по світу чарівні історії і записує їх у свою Чарівну книгу. В першій історії «Еліксир Добра» розповідається про молодого вередливого правителя Унура, який проводить весь час у своєму залі розваг, оточений біороботами, пізнає світ тільки через екрани, грає, веселиться і навіть державні справи вершить простим натисканням різнокольорових кнопок. Так сталося, що принц Унур рано залишився без батьків, і порадниками його життя стали: Дівчинка Розпорядок Дня і Балакучий Шолом, його головний порадник, якого Унур слухався і побоювався. Але все не так просто! Шоломом з прихованою кімнати керує злий технічний геній, а принц Унур навіть не підозрює про це.

«Ніч в музеї: секрет гробниці» (фентезі, комедія, пригоди, сімейний). І все-таки не пощастило Ларрі з роботою – хтось та й оживе в цьому музейному царстві. Цього разу йому доведеться зіткнутися не з Рузвельтом і не з Наполеоном, а практично зійти в пекло, портал який відкрив фараон Ахкменра, щоб викликати свого злобного брата.

«Великі очі» (драма, біографія). Фільм розповість історію художниці Маргарет Кін, що прославилася в 50-их своїми картинами, що зображують великооких дітей і стали одним з перших прикладів успішного поширення мистецтва на масовому ринку. Драма покаже пробудження самосвідомості художниці на тлі феміністського руху, що в кінцевому рахунку приведе її до судового позову з чоловіком, який намагався заявити свої права на її роботи.

«Хакер» (бойовик, трилер, драма, кримінал, детектив). Комп’ютерні технології стали головним болем людства, поступово виходячи з-під контролю. Але справжні проблеми починаються після цілої серії зламів хакером, який поставив на коліна фінансову систему країни. Щоб не допустити погіршення ситуації, ФБР доручає справу хакеру Ніколасу Хетеуейю, що сидів у в’язниці. Якщо Ніколас впорається з непростим завданням і затримає кібер-злочинця, ФБР скасує його п’ятнадцятирічне ув’язнення.

Документальний фільм «Виклик безодні». На Землі є кілька місць, яких не торкнулася історія розвитку людства. У повній темряві і безмовності вони зберігають найбільші таємниці Землі. Недоступні, як далекі планети, вони сповнені наукових відкриттів. Одне з таких місць – Маріанська западина. Джеймс Кемерон – найвідоміший і успішний режисер у світі, ще й пристрасний дослідник океанів, хоче бути першою людиною, що пірнала на дно неприступної і найглибшої з усіх відомих на Землі Маріанської западини. Виклик безодні – захоплива історія, що розгортається перед нами, про експедицію історичного масштабу, яку можна порівняти хіба що з першими людськими кроками по Місяцю. Виклик безодні загіпнотизує глядача будь-якого віку красою нових форм життя, трепетом від справжніх відкриттів. А найголовніше, що все це тут, на їх рідній планеті.

«Мамочка» (драма). Яскрава і навіжена вдова Діана забирає з інтернату сина-підлітка і сповнена рішучості почати нове життя. Зі Стівом вони б жили душа в душу, але спалахи гніву імпульсивного сина підривають хитку рівновагу в сім’ї. На підмогу приходить скромна сусідка Кайла, і в будинку на деякий час запановує ідилія, але як довго це триватиме?

«СТАРІ» НОВИНКИ

«Вихід: Боги та Царі» (драма). Старозавітна історія про великого пророка Мойсея і звільнення єврейського народу з єгипетського рабства. Мойсей з’явився на світ у ті часи, коли фараон наказав убивати всіх новонароджених хлопчиків єврейського походження. Щоб врятувати його, мати поклала малюка в кошик з очерету та відправила вниз по Нілу. Дитину знайшла дочка фараона, яка усиновила його і ростила поруч з Рамзесом – майбутнім фараоном. Через багато років Мойсей біжить з Єгипту, а потім повертається туди за велінням Господа, щоб позбавити свій народ від пут рабства.

«Сьомий син» (фентезі, пригоди, сімейний). Розповідь про хлопця, який став сьомим сином сьомого сина. А тільки така людина може стати відьмаком. Але цього недостатньо, щоб іменувати себе так – необхідно пройти безліч тренувань, а також старанно вчитися. Адже головна зброя відьмака – це його розум. Хоч в народі їх не люблять, але хтось же повинен вбивати нечисть, оберігати землю від сил зла і робити всю брудну роботу? Юний Том Уорд спробує стати тим самим учнем відьмака.

«ПОВОДИР». В основі сюжету фільму – подорожі американського хлопчика та українського сліпого музиканта.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: Ужгородські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ