Нацрада звернулася до ГПУ з проханням перевірити джерела фінансування деяких телеканалів,– Герасим’юк

Нацрада звернулася до ГПУ з проханням перевірити джерела фінансування деяких телеканалів,– Герасим’юк

17.01.15 11:02 0 696
Вчора, 15 січня, на спільне відбулося засідання Національна рада з питань телерадіомовлення за участю депутатів, представників громадськості, правників та силових органів. Поштовхом для розмови став скандал, спричинений тим, що у Новорічну ніч телеканал «Інтер» транслював російську програму. На бесіду також були запрошені і менеджери інших каналів. Члени Нацради обговорили з ними принципи саморегуляції в роботі індустрії.

Про це повідомила перший заступник голови Нацради з питань телерадіомовлення Ольга Герасим’юк під час політичного ток-шоу «Прямим текстом» на телеканалі ZIK (щобудня о 22:35).

«Комерційні канали, які ставлять за мету власне заробляння грошей, бо – це природа телевізійного бізнесу, повинні пам’ятати, що вони провадять бізнес у національному інформаційному просторі, який є сферою національної безпеки. І в цій сфері мають існувати певні правила. Зокрема, повага до закону та повага до почуттів громадян. Буря критики, яка піднялася навколо новорічних ефірів, свідчить, що ці почуття і права громадян були порушенні», – зазначила перший заступник голови Нацради з питань телерадіомовлення.

На вчорашньому засіданні Нацрада також звернулася до Генеральної прокуратури з проханням перевірити джерела фінансування деяких каналів. Зокрема, і те, чи не причетні до їх фінансування деякі втікачі з країни.

З словами учасниці програми, на засіданні була утворена робоча група, до складу якої запропонували увійти представникам силовим структур, депутатам, громадськості. Її координатором було призначено Ольгу Герасим’юк.

«Наше завдання – створити програму, яка б захистила нашого глядача, наш ринок від різних неподобств, які спричинюють скандали. Ми також співпрацюватимемо з Комітетом з питань свободи слова для того, щоб разом виробити правила гри в умовах у яких опинилася країна», – зазначила Ольга Герасим’юк.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Виртуальная реальность ...

КОМЕНТАРІ