Вінниччина готується гідно відзначити День Соборності України (+фото)

Вінниччина готується гідно відзначити День Соборності України (+фото)

17.01.15 17:29 0 715
В конференц-залі обласної державної адміністрації 16 січня, під головуванням заступника голови – директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігоря Івасюка відбулося засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення на Вінниччині Дня Соборності України.

Участь у засіданні також взяли керівники відповідних структурних підрозділів ОДА та установ, що беруть участь в організації свята.

Розпочинаючи засідання Ігор Івасюк зазначив: «День Соборності — свято єдності України. Це свято після подій 2013-2014 років, революції Гідності і трагедії початку неоголошеної війни Росії проти України, анексії Криму та окупації декількох територій Донецької та Луганської областей на сході України «братнім російським народом» набрало нового звучання. На моє переконання, Вінниччина повинна з гідністю відзначити дане свято під гаслом патріотичності, єдності та незалежності українського суспільства».

Ігор Івасюк нагадав присутнім, що розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 31 грудня 2014 року № 816 «Про відзначення на Вінниччині Дня Соборності України» затверджено склад організаційного комітету з підготовки та відзначення цих значних для українського народу подій; перелік заходів, які мають відбуватись на території області.

«Враховуючи велике історичне значення соборності України та українського визвольного руху XX століття, пов'язаного із боротьбою за незалежність України, ми маємо використати підготовку та відзначення Дня Соборності України для консолідації суспільства, громадських і політичних організацій, широкого впровадження української національної ідеї в процес державотворення, самоідентифікації, виховання у громадян почуття патріотизму, поваги до історичного минулого українського народу», - наголосив Ігор Івасюк.

В свою чергу директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Світлана Василюк повідомила, що до нагородження з нагоди Дня Соборності України визначено 35 осіб, які зробили свій внесок в розбудову України та Вінниччини зокрема. Основні урочистості - покладання квітів та святковий концерт – пройдуть в День Соборності України, 22 січня о 12.00 год. в ККЗ «Плеяда».

За її словами, Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю планується проведення ряду заходів приурочених даному святу. Так, 19 січня, буде проведено «круглий стіл» під назвою «День Соборності України в контексті анексії Криму і подій на Сході», який пройде в обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників із залученням істориків та директорів шкіл.

Окрім того, 21 січня разом із представниками Вінницької обласної організації НСПУ та редакцією журналу «Вінницький край» планується проведення прес-конференції, яка присвячена презентації двох книг про розвиток Вінниччини в історичному контексті.

Також до присутніх звернулась начальник управління культури та туризму облдержадміністрації Марія Скрипник, яка проінформувала про хід підготовки культурно-мистецьких заходів до Дня Соборності України у Вінницькій області.

Завершуючи засідання Ігор Івасюк дав доручення керівникам причетних структурних підрозділів забезпечити проведення в області урочистого засідання представників органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, політичних формувань, громадських організацій, трудових колективів, громадськості області;покладання вінків та квітів з нагоди утворення першого Уряду України, визначних дат та особистостей Вінницького краю; проведення святкового концерту 22 січня за участю майстрів мистецтв і аматорських колективів області, а також богослужіння та молебні в храмах за український народ. Окрім того, за словами заступника голови – директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації до участі в урочистих заходах планується запросити воїнів АТО, що тимчасово перебувають на ротації у Вінницькій області та відзначити і подякувати їм за їх внесок у боротьбу за незалежність нашої держави.

Зазначимо, що в області також планується проведення книжкових, художніх та фотовиставок, «круглих столів», науково-практичних конференцій; у навчальних закладах області «круглих столи», семінарів, позакласних читань з історії України, тематичних уроків історії та української літератури, бесід, годин спілкування, виставок в шкільних бібліотеках.



















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ