У Волинській області умови і переваги оформлення

У Волинській області умови і переваги оформлення

17.01.15 12:52 0 633
Спрощений порядок оформлення дорожньо-транспортних пригод на діє у більшості європейських держав. В Україні у 2011 році також вступив у дію відповідний Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дорожньо-транспортних пригод та виплати страхового відшкодування». Документом запроваджено механізм спрощеного оформлення дорожньо-транспортних пригод із матеріальними наслідками шляхом складання повідомлення про ДТП (Європротоколу).

На сьогоднішній день значна частина водіїв не до кінця розібралася у суті даного Закону. Тож про основні положення документа розповів начальник сектору УДАІ УМВС у Волинській області Василь Мельничук:

– Європротокол – це письмове повідомлення встановленого зразка, яке надається страховику водієм транспортного засобу, причетного до ДТП. Часто запитують, де можна взяти бланк для Європротоколу. Цей документ водій отримує у страхової компанії безоплатно під час укладання договору обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності. У разі втрати або використання бланка Європротоколу наступний видається страховиком безоплатно на підставі письмової заяви.

Василь Мельничук пояснив, що учасники ДТП мають право оформитиЄвропротокол без участі працівників ДАІ, а лише шляхом спільного заповнення бланку за наступних умов:

- відсутності травмованих (загиблих) людей;

- участі у ДТП лише тих транспортних засобів, які забезпечені полісами обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності, укладеними не раніше 19.09.2011 р.;

- згоди водіїв цих транспортних засобів щодо обставин скоєння ДТП;

- відсутності у водіїв ознак алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів.

Уже після оформлення такого протоколу водії мають право залишати місцеавтопригоди і при цьому не інформувати про факт ДТП працівників ДАІ.

– Хочу звернути увагу водіїв на те, що у разі невиконання одного із пунктів, які дають можливість оформити Європротокол, виклик працівників ДАІ обов'язковий, - наголосив Василь Мельничук.

Європротокол - це доволі зручний спосіб швидко залагодити проблему на місці автопригоді, втім є деякі нюанси, які водії повинні знати при оформленні цього документа.

УДАІ УМВС України у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Закарпатті п'яний ...
Наступна новина: На Тернопіллі чи можливо ...

КОМЕНТАРІ