На Житомирщині дільничний міліціонер викрив злодійкуватого квартиранта,який вирішив розжитися на старечих грошах

На Житомирщині дільничний міліціонер викрив злодійкуватого квартиранта,який вирішив розжитися на старечих грошах

17.01.15 13:43 0 627
За лічені години дільничний інспектор Новоград-Волинського міськвідділу міліції викрив та розшукав зловмисника, який викрав у літньої власниці будинку, де тривалий час квартирував, банківську картку та зняв з неї майже 8000 гривень.

Нещодавно 72-річна жителька одного із сіл району пожалілася своєму дільничному інспектору на таємниче зникнення банківської картки, на якій бабуся тримала свої заощадження. Зі сльозами вона розповіла правоохоронцеві, що не виявила картки на звичному місці і, навіть ретельні пошуки у будинку не дали результатів.

Дільничний розпитав, чи не заходив до її оселі хтось чужий. На це літня заявниця лише розвела руками. Проте правоохоронець знав, що донедавна у бабусиній оселі квартирував чоловік, який справно сплачував їй за винаймання кімнати і люб'язно допомагав старенькій упоратися з господарством. Тож у ході розмови дільничний детально розпитав у неї про квартиранта. З'ясувалося, що днями він виїхав з будинку, раптово заявивши господарці, що знайшов роботу і переїжджає в інше село. Це видалось правоохоронцю підозрілим, й він взявся перевіряти цю інформацію та встановлювати нинішнє місце перебування чоловіка.

Винаймачем житла виявився 37-річний уродженець сусіднього населеного пункту, де правоохоронці його і відшукали. Той одразу зрозумів, чого раптом його особою цікавиться міліція і врешті зізнався у крадіжці банківської картки. За словами чоловіка, він знав, що господиня має кругленьку суму грошей на рахунку і бачив, де бабуся зберігає свою картку. Бонусом для злодійкуватого квартиранта стала і записка з пін-кодом, що знаходилась поряд. Відтак, скориставшись банкоматом, він безперешкодно зняв усі заощадження старенької, частину з яких витратив на власні потреби, а решту правоохоронці змусили повернути власниці.

– Нині за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Чоловікові може загрожувати покарання у вигляді штрафу, громадських або виправних робіт, арешт або позбавлення волі на строк до трьох років, - повідомив начальник Новоград-Волинського міськвідділу міліції Сергій Рябошапка.

Інна Вовченко,

Новоград-Волинський МВ

УМВС України в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ