В Житомирській області у Червоноармійському районі правоохоронці викрили незаконний пункт прийому металобрухту

В Житомирській області у Червоноармійському районі правоохоронці викрили незаконний пункт прийому металобрухту

17.01.15 17:38 0 781
Працівники карного розшуку провели санкціонований обшук в домоволодінні 39-річного жителя району та вилучили докази його протиправної діяльності.

Маючи обґрунтовані підозри у тому, що місцевий житель займається прийомом у населення та збутом металобрухту, правоохоронці отримали відповідну судову постанову. Відтак, на подвір'ї місцевого жителя вони виявили понад 500 кг металобрухту та спеціальні ваги для його зважування. Жодних документів, що підтверджували б законність його діяльності, чоловік не надав.

Нині розпочато розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 213 (Порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом) Кримінального кодексу України.

Шановні громадяни! Міліційні зведення щодень фіксують крадіжки металу найрізноманітнішого спектру. І ні для кого не секрет, що цуплять все: від посуду та елементів пічного опалення до дротів ліній зв'язку та електропередач, аби потім здати ці речі до пунктів прийому металобрухту. Працівники міліції постійно проводять спеціальні заходи, спрямовані на розкриття названих крадіжок та на виявлення існуючих підпільних пунктів прийому металобрухту. Слід пам'ятати, що обидва діяння – незаконне заволодіння чужим майном і порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом – визнаються як кримінальні правопорушення, за вчинення яких передбачена відповідальність згідно з чинним Кримінальним кодексом України.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ