В Житомирській області співробітники ДСНС проводять пожежно-профілактичну роботу у сільській місцевості

В Житомирській області співробітники ДСНС проводять пожежно-профілактичну роботу у сільській місцевості

17.01.15 13:00 0 659
З метою попередження пожеж, загибелі та травмування людей на них, 15 січня за для доведення до людей правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності в Овруцькому районі проведено пожежно-профілактичне відпрацювання Ігнатпільської сільської ради. Захід проводився спільними зусиллями рятувальників, соцпрацівників районної державної адміністрації та представниками виконкому Ігнатпільської сільської ради.

Особливого занепокоєння викликають люди, які зловживають алкогольними напоями, соціально незахищені верстви населення та багатодітні родини. Переважно, така категорія людей нехтує правилами пожежної безпеки та особливо не цікавиться станом власних обігрівальних приладів чи засобів опалення.

Рейдова група відвідала неблагополучні родини, що мешкають у селах Білокамінка та Ігнатпіль. Аби попередити виникнення пожеж у побуті, під час відпрацювання фахівці Держслужби з надзвичайних ситуацій оглянули помешкання селян на предмет дотримання ними вимог пожежної безпеки, особливу увагу звернувши на безпечне використання пічного опалення та експлуатацію електромереж. Крім того, інспектори нагадали господарям правила пожежної безпеки у побуті та окремо зупинилися на питаннях безпечної поведінки на льоду у зимовий період – адже зовсім скоро країна буде святкувати Водохрещення.

З рук рятувальників мешканці отримали пам’ятки та листівки, що вкотре нагадують громадянам про безпеку в зимовий період.

Також надзвичайними здійснено виступ перед працівниками та дітьми дошкільного навчального закладу, а учнями місцевої школи продемонстровано навчальний відеофільм.

«Відпрацювання населених пунктів вважаються досить ефективними заходами щодо попередження пожеж, загибелі та травмування людей на них. Під час такого роду профілактичної роботи фахівці ДСНС безпосередньо спілкуються з людьми і навчають їх правилам безпечної поведінки у побуті. Подібні заходи проводитимуться і надалі, аби максимально зменшити ризик виникнення надзвичайних подій та трагічних наслідків», - запевнив начальник Овруцького районного відділу Сергій Тимошенко.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області з ...
Наступна новина: На Хмельниччині у ...

КОМЕНТАРІ