Івано-Франківська міськрада просить державу не руйнувати фінансові основи місцевого самоврядування

Івано-Франківська міськрада просить державу не руйнувати фінансові основи місцевого самоврядування

17.01.15 10:45 0 661
Міська рада прийняла звернення до керівництва держави щодо недопустимості руйнування фінансової основи місцевого самоврядування в Україні

«Ухвалені Верховною Радою України закони «Про державний бюджет України на 2015 рік» та про внесення змін до «Бюджетного кодексу України, які ставили за мету децентралізацію повноважень органів місцевого самоврядування насправді створили ситуацію, коли надані державою громадам додаткові повноваження виявилися непідкореними фінансовою базою місцевих бюджетів», - йдеться у зверненні.

У зверненні йдеться, що за місцевими бюджетами дійсно закріплено частину нових надходжень, а також відсотки відрахувань податків, які зараховувалися до держбюджету. Але водночас збільшуються частки відрахувань в центр платежів, які залишалися на місцях. Це в першу чергу стосується податку на доходи фізичних осіб. Прогнозовані втрати місцевого бюджету від зменшення нормативу зарахування ПДФО у 2015 році складуть щонайменше 100 млн. гривень.

Міськрада просить Президента, ВРУ та Прем'єр-міністра України залишити ПДФО у розпорядженні місцевих бюджетів у повному обсязі, здійснити перерозподіл окремих видатків місцевих бюджетів на користь місцевих громад, а саме зменшити видатки на фінансування статей, які є не першочерговими.

Також міська рада просить керівництво держави поновити інструмент фінансування утримання доріг в населених пунктах, який діяв до 2014 року.

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Минулоріч у Львові ...
Наступна новина: Представники ДАІ Волині ...

КОМЕНТАРІ