В Івано-Франківській області рятувальників навчають швидко та правильно надавати першу долікарську допомогу

В Івано-Франківській області рятувальників навчають швидко та правильно надавати першу долікарську допомогу

17.01.15 17:29 0 783
Дуже часто врятовані на пожежі чи іншій надзвичайній ситуації люди потребують негайної медичної допомоги, а лікарі ще не прибули. Саме тому таку допомогу повинен вміти надати потерпілому кожен рятувальник.

16 січня працівники навчального пункту навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Івано-Франківської області провели навчання з рятувальниками державної пожежно-рятувальної частини № 1 міста Івано-Франківська за «Програмою надання немедичними працівниками домедичної допомоги постраждалим».

У програмі заняття застосовувалися основні положення міжнародної програми BLS (Основи підтримки життя): практичні навички з надання першої допомоги при порушеннях або зупинці дихання, серцево-судинних порушеннях, травмах, отруєннях.

Такі навчання проводяться регулярно та мають за мету вивчити основи анатомії та фізіології людини; особливості патологічних порушень, що виникають в екстремальних ситуаціях; загальні принципи надання домедичної допомоги та правила поведінки і дотримання заходів безпеки під час роботи в зоні надзвичайної ситуації. Особлива увага на занятті приділялась відпрацюванню найбільш оптимальних і ефективних практичних прийомів з проведення серцево-легеневої реанімації, зупинки кровотечі, накладання пов’язок, транспортної іммобілізації важко уражених та опануванню іншими практичними навичками, що передбачені програмою.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Вінниччина готується гідно ...

КОМЕНТАРІ