В Івано-Франківській області у ДАІ провели заняття з особовим складом

В Івано-Франківській області у ДАІ провели заняття з особовим складом

17.01.15 10:07 0 670
В Управлінні Державтоінспекції області за участю керівництва та представників засобів масової інформації провели заняття з особовим складом ДАІ щодо порядку оформлення матеріалів ДТП за Європротоколом.

У зимовий період на автодорогах області значно збільшується кількість дорожньо-транспортних пригод. Тож, щоб оформлення ДТП при пошкодженні транспортних засобів, так званих ДТП з матеріальними збитками тривало швидше, Державтоінспекція нагадує водіям про спрощену систему оформлення таких аварій за Євро протоколом, оскільки основною підставою до оформлення Євро протоколу є відсутність потерпілих людей.

Ще у вересні 2011 року вступив в дію Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дорожньо-транспортних пригод та виплати страхового відшкодування». Цим Законом запроваджено механізм спрощеного оформлення ДТП з незначними наслідками шляхом складання повідомлення про ДТП (Європротоколу). Однак, чи в повній мірі водії користуються цією спрощеною системою оформлення ДТП.

Із цим запитанням журналісти звернулися до заступника начальника УДАІ УМВС в області підполковника міліції Валерія Малика.

- Ведення в дію цього Закону без сумніву має переваги як для учасників дорожнього руху так і працівників Державтоінспекції, але проблема в тому, що на практиці вона не в повній мірі застосовується. По-перше водії часто не можуть дійти згоди хто є винуватцем ДТП і викликають наряд ДАІ, по-друге не наважуються самі оформити протокол, сумніваючись чи правильно це зроблять і по-третє вони більше довіряють працівникам міліції і за звичкою викликають наряд ДАІ – пояснює Валерій Іванович.

Тому, щоб якомога дієвішим був на практиці метод оформлення Європротоколу інспекторів націлювали на надання практичної та методичної допомоги учасникам дорожнього руху.

Спільно з працівниками Управління ДАІ та безпосередньо заступника начальника УДАІ по організації роботи підрозділів ДПС підполковника міліції Костянтина Сопківа було розглянуто різні типові ситуації під час скоєння та оформлення матеріалів ДТП та шляхи їх вирішення.

З допомогою екрану, в електронному варіанті старший інспектор УДАІ УМВС в області Валерій Павлюк демонстрував бланк Європротоколу та роз'яснював порядок та правильність його заповнення по пунктах, щоб у разі виникнення суперечливої ситуації, а як правило у таких випадках і викликають інспекторів, вони могли професійно і кваліфіковано з урахуванням усіх важливих моментів надати допомогу учасникам дорожнього руху.

Служба профілактичної роботи

УДАІ УМВС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігівський міський ...
Наступна новина: Рівненщина: на Рокитнівщині ...

КОМЕНТАРІ