Керівник ДАІ Львівщини нагадав водіям,у яких випадках доцільно скористатися "Європротоколом"

Керівник ДАІ Львівщини нагадав водіям,у яких випадках доцільно скористатися "Європротоколом"

17.01.15 12:22 0 692
15 січня, в управлінні Державтоінспекції Львівщини відбулась прес-конференція, під час якої йшлося про особливості оформлення ДТП за допомогою так званого «Європротоколу».

Керівник УДАІ області, полковник міліції Олександр Хутняк відзначив, що керманичі можуть скористатися спрощеним механізмом оформлення автопригоди та не викликати на місце події правоохоронців лише у певних випадках.

«Європротокол» можна оформити тільки тоді, коли внаслідок ДТП не постраждали люди, а учасники пригоди – мають страховий поліс», - наголосив полковник міліції Олександр Хутняк.

Ще однією важливою умовою є відсутність у водіїв ознак сп'яніння. І, найголовніше, - учасники ДТП повинні дійти спільної згоди щодо обставин події.

Керівник громадського об'єднання «Варта-1» Ігор Зінкевич розповів, що активістам організації нерідко доводиться виїжджати на ДТП, що стаються у Львові.

«Бувають випадки, коли водії не мають страхового полісу і через це виникає багато клопотів, утворюються затори, витрачається зайвий час», - зазначив Ігор Зінкевич.

У Державтоінспекції наголошують: водії, які скористалися «Європротоколом», мають право залишити місце автопригоди, а також звільняються від адміністративної відповідальності за скоєння ДТП.

Прес-служба управління

ДАІ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: в області ...
Наступна новина: Львів прийматиме ...

КОМЕНТАРІ