Львівські рятувальники проводять профілактичні рейди на водоймах

Львівські рятувальники проводять профілактичні рейди на водоймах

17.01.15 16:53 0 781
Львівські рятувальники проводять профілактичні рейди на водоймах області. Узимку такі об’єкти є особливо небезпечними для любителів зимової рибалки та дітлахів, які полюбляють влаштовувати ковзанки. Небезпека криється перш за все у тому, що погодні умови є не завжди сприятливими для утворення міцного льодового покриву та вирубування рибалками лунок у крижаному «дзеркалі» озер. Аби запобігти виникненню небезпечних ситуацій, а іноді й з летальним кінцем, рятувальники взялися за проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо безпечного зимового відпочинку.

В рамках такої акції фахівці ДСНС спільно із представниками засобів масової інформації проводять серед населення роз’яснювальну роботу щодо правил поведінки на кризі та наданню допомоги постраждалим. Окрім інформаційної роботи, органи місцевої влади встановили на найбільш небезпечних ділянках інформаційні та заборонні знаки.

Також фахівці ДСНС спільно із представниками органів місцевої влади та працівниками держаного агентства рибного господарства України створили 28 рейдових груп, які проводять патрулювання та рейди на водних об’єктах.

Важливим аспектом профілактичної роботи є робота із дітьми. Саме тому, рятувальники направили у районні відділи освіти звернення із проханням провести додаткові заняття із учнями, щодо правил охорони життя людей на водних об’єктах у зимовий період, та надання допомоги потерпілим на кризі.

Варто також зазначити, що у складі Головного управління ДСНС України у Львівській області підпорядковані водолазно-рятувальні підрозділи відсутні. Саме тому рятувальники постійно активно співпрацюють із Львівською обласною центральною водолазно-рятувальною службою. Ці фахівці проводять рятувально-водолазні роботи на водних об’єктах Львівщини і допомагають рятувальникам гарантувати безпеку населення.

Під час бесід із любителями «тихого полювання», більшість з них говорили, що знають як подбати про своє життя на воді. Але додаткова обережність ніколи не буде зайвою. Усі рибалки та відпочиваючі на березі водойм отримали застережливі листівки із правилами поведінки та порятунку на воді.

Надзвичайники, у свою чергу, постійно поперебувають на поготові, аби оперативно реагувати на надзвичайні події на водних об’єктах у зимовий період.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині анатолій ...

КОМЕНТАРІ