На Тернопіллі звіт голови Шумської районної державної адміністрації свободівця Василя Габора за 2014 рік

На Тернопіллі звіт голови Шумської районної державної адміністрації свободівця Василя Габора за 2014 рік

17.01.15 16:58 0 1279
Робота районної державної адміністрації була спрямована на забезпечення збалансованого соціально-економічного розвитку району, ефективне використання наявних природних, трудових та фінансових ресурсів, сприяння залученню інвестицій в основні галузі економіки, вирішення актуальних проблем життєдіяльності району, поліпшення добробуту та соціального захисту населення.

Серед наших пріоритетів у соціальній політиці було надання благодійної допомоги учасникам антитерористичної операції на сході України.

з упевненістю можу сказати, що в цілому нам вдалося завершити 2014 рік позитивно. Підтвердженням цього є і зайняте нашим районом друге місце серед 15 районів та 2-х міст області в рейтинговій оцінці виконання завдань соціально-економічного розвитку за 2014 рік, яку здійснює обласна державна адміністрація, що вперше в історії району, який досі вважався одним з найдепресивніших (2013-го район був на 12 місці). До кінця року усім працівникам бюджетної царини району, попри кризовий рік, було в повному обсязі виплачено заробітну плату, 20-відсоткову надбавку освітянам та вперше за останні 4 роки матеріальну допомогу на оздоровлення працівників охорони здоров'я. Це стало можливо через правильне збалансування та чесний розподіл районного бюджету.

Виконано роботу з будівництва, реконструкції, ремонту вулиць і доріг комунальної власності. Зокрема, у м. Шумськ по Васьковецькій, Шумбарській, Кордишівській, Боложівській, Мізюринецькій сільських рад. Також за мого сприяння проведено ремонт в місті Шумськ кільцевої дороги біля автостанції. Організовано допомогу, через надання будівельного каменю, для укріплення мосту в селі Кутянка. При залучені позабюджетних резервів здійснено ремонт дорожнього покриття до села Залужжя, ремонт під'їздних доріг до сіл Биківці, Потуторів, ямкові ремонти в селах Бриків, Рохманів, Обич, Сураж, Піщатинці, Людвище, Мізюринці, В.Дедеркали, Залісці, Угорськ, Васьківці.

Першочерговим питанням у зв'язку з напруженою політичною ситуацією є виконання оперативного плану основних заходів щодо скорочення споживання природного газу на 30% шляхом впровадження альтернативних видів палива. Це вимушені заходи економії, реалізація яких дозволить пережити холодні місяці року.

У листопаді поточного року реалізовано основних заходи щодо скорочення споживання природного газу:

1) капітальний ремонт з встановленням твердопаливного котла у паливній В. Дедеркальської РКЛ на суму 196 тис. грн. Цей захід дозволить скоротити споживання природного газу за опалювальний сезон приблизно на 70 тис. м3 газу;

2) капітальний ремонт з встановленням твердопаливного котла у паливній В. Загайцівському НВК на суму 225 тис. грн. Економія природного газу за опалювальний сезон приблизно 33,4 тис. м3;

3) реконструкція теплових мереж зі встановленням попередньо-ізольованих труб протяжністю 244 м. від адмінбудинку до Шумської ЦРЛ, що дозволить скоротити втрати теплової енергії на 20–30%. Крім того, в районі проведені основні енергоефективні заходи по підготовці до зими: здійснено утеплення фасаду учнівського гуртожитку та навчального корпусу № 2 "Шумського ПТУ" та замінено вікна на металопластикові в кількості 28 шт. в навчальних корпусах; проведено капітальний ремонт покрівлі Шумської школи мистецтв на суму 132,8 тис. грн; замінено в дитсадку "Сонечко" біля 80 вікон на суму 130,4 тис. грн; проведено заміну котлів у паливних Биковецького НВК, Боложівської ЗОШ, Онишковецького НВК.

Промисловими підприємствами району за 10 місяців 2014 року вироблено продукції на суму 34 317,4 тис. грн, завдання програми виконано на 121,6%, ріст склав 12,8%. У звітному періоді наростило обсяги виробництва ТОВ "Сегеш-Україна" (на 40,4%).

Реалізовано промислової продукції на 13 176,7 тис. грн. У порівняні з минулим роком обсяги реалізації промислової продукції збільшились на 12%, виконання завдання становить 113,6%.

Хлібозаводами району вироблено 698,86 тонн хлібобулочних і кондитерських виробів.

З метою відновлення ДП "Шумський торфозавод" ДП "Поділляторф" проведено низку зустрічей як на районному, обласному, так і на державному рівнях. У разі позитивного вирішення проблеми вдасться здешевити вартість опалення, збільшити кількість робочих місць та стати на сходинку ближчими до виведення Шумщини з депресивного стану, в якому район перебував досі. Окрім того, це ще один крок з газового зашморгу, який накинув на нас російський агресор. Підготовлено інвестиційний проект: "Відновлення виробничих потужностей дочірнього підприємства "Шумський торфозавод" державного підприємства "Поділляторф, який представлений для потенційних інвесторів. Зараз триває перереєстрація юридичної особи з Хмельницької області на терени Тернопільщини.

На території району зареєстровано 10 підприємств з іноземними інвестиціями, найбільшими із яких є ТОВ "Сегеш-Україна" та ТОВ "Мікоген – Україна". Загальна сума іноземних інвестицій у підсумку становить $2146,8 тис. По цьому показнику район займає 4 місце в області.

Протягом червня – листопада 2014 року в рамках спільного проекту ЄС/ПРООН в напрямку енергозбереження підготовлено мікропроект "Інноваційні енергоефективні заходи в начально-виховному комплексі села Велика Іловиця. Модернізація системи опалення з встановленням піролізних котлів та заміна вікон" на загальну суму 339 899 грн. З них міжнародна технічна допомога – 237 700 грн. По цьому НВК замінено 2 котли та встановлено 5 енергозберігаючих вікон.

З метою належного використання корисних копалин району проведено обстеження та встановлено, що камінні кар'єри Андрушівської, Літовищенської та піщаний кар'єр Матвіївської сільських рад використовуються без належної документації. По цих фактах направлено листі до прокуратури Шумського району та у Шумський районний відділ УМВС України в Тернопільській області для відповідного реагування.

Постійно проводиться робота по боротьбі з "зарплатами в конвертах" та узаконення підприємств, що працюють в "тіні". За останнє півріччя легалізовано більше робочих місць, ніж за попередні кілька років.

Важливу роль у роботі голови районної державної адміністрації займали питання культурного і духовного відродження краю. За звітний період в районі відбулось урочисте відзначення історичних подій, що мали великий вплив на розвиток державотворчих процесів у країні. Зокрема, у районі були проведені такі заходи:

- Міжобласний мистецько-краєзнавчий фестиваль "Братина" – червень 2014 року, що був проведений у форматі молитовної "Братини".

- Урочистий мітинг до Дня Державного Прапора України – серпень 2014 року, де вперше на офіційному рівні поряд з державним було піднято червоно-чорний прапор;

- Урочистий концерт до Дня Незалежності України "Присвята Українська родина" – серпень 2014 року;

- Фотовиставка "Революція гідності" – вересень 2014 року;

- Обласне літературно-мистецьке свято до 72-ї річниці створення УПА "Луни повстанського краю" – жовтень 2014 року;

- Районний фестиваль патріотичної пісні, прози і поезії, творів образотворчого мистецтва "Свята Покрова", приурочений до 100-річчя створення легіону Січових Стрільців, героям Майдану та воїнам АТО – листопад 2014 року;

- Мітинг-реквієм до Дня жертв Голодомору та політичних репресій "Вустами спраглими гіркую правду п'ємо", участь у Всеукраїнській акції "Засвіти свічку" – листопад 2014 року.

Було проведено впорядкування штабу під відкритим небом Волинь-південь в с. Антонівці, закладено фундамент під капличку відповідно до канонів церкви.

Постійно проводилась люстраційна робота по звільненню осіб, що були членами Партії регіонів, організовували поїздки на антимайдан та самі брали в них участь, а також своїми діями чи бездіяльністю активно підтримували злочинний режим. Так, ще до ухвалення Закону України "Про очищення влади" було звільнено низку чиновників, а саме: голову та всіх заступників голови районної державної адміністрації, начальника відділу освіти, начальника відділу агропромислового розвитку, завідувача сектору молоді та спорту, начальника відділу внутрішньої політики, керівника апарату райдержадміністрації, директора територіального центру з обслуговування одиноких непрацездатних осіб, директора служби зайнятості, заступник начальника Управління соціального захисту населення, низку чиновників рядового рівня. Окремі посадовці-"регіонали" досі переховуються на лікарняних або намагаються поновитися через суди.

Районна державна адміністрація активно включилась в процес надання благодійної допомоги учасникам антитерористичної операції на сході України. Так, за період з червня по листопад 2014 року для надання допомоги воєнізованим формуванням, учасникам АТО, підприємствами, установами, організаціями району зібрано більше 160 тис. грн. Працівники райдержадміністрації перераховували одноденний заробіток на надання такої допомоги.

За зібрані кошти закуплено 44 бронежилети, 50 комплектів літньої військової форми. З настанням холодів наші земляки – учасники АТО – забезпечуються теплим одягом і термобілизною, а жителі району зібрали та відправили нашим бійцям більше 20 т продуктів харчування.

Було скеровано 13 500 грн на придбання тепловізора для батальйону національної гвардії, а також закуплено 1000 мішків для облаштування блокпоста. Надано грошову допомогу в сумі 7500 грн батальйону "Січ".

Не залишались поза увагою влади і сім'ї учасників антитерористичної операції, яким надавалась грошова допомога. Таку допомогу отримала К.І.Панасюк з с. Мирове, а також сім'ї Затворнюків і Ковальчуків з с. Цеценівка і Солтиса з с. Онишківці.

Підприємство Шумськ-хліб неодноразово надавало допомога у вигляді хлібобулочних виробів для учасників АТО.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
2 (голосів: 6)
Попередня новина: Закарпаття: на Рахівщині ...
Наступна новина: В Луцьку наряд ДСО на ...

КОМЕНТАРІ