На Тернопіллі чи можливо відродити депресивний регіон в умовах кризи?

На Тернопіллі чи можливо відродити депресивний регіон в умовах кризи?

17.01.15 12:56 0 807
Революція гідності принесла Україні не лише відродження патріотизму, національних традицій та почуття відповідальності за країну, а й нових очільників обласних та районних державних адміністрацій. За роки перебування при "владному штурвалі" побратимів екс-президента Януковича Тернопільська область впевнено прямувала до прірви. Після Майдану українці більше не бажали, щоб ними керували представники злочинного режиму. Тоді за цілковитої підтримки громадськості новим головою Тернопільської облдержадміністрації став депутат Верховної Ради свободівець Олег Сиротюк. Керівництво ж районами довірили переважно особам, які провели зиму на Майдані. Так, коли я прийшов в адміністрацію Шумського району, ми відразу зіткнулися з проблемою кадрів, зруйнованим господарством, низьким соціяльним рівнем життя населення.

Тоді ж я відразу поставив перед собою низку завдань, чимало з яких вдалося успішно реалізувати за вкрай короткий термін. Зокрема, протягом 2014 року в районі виконали роботи з будівництва та реконструкції вулиць і доріг комунальної власності, провели ремонт кільцевої дороги біля автостанції в м. Шумськ, організували надання допомоги для укріплення мосту в с. Кутянка, завезли будівельний камінь та розпочали будівництво каплиці в штабі УПА, що в с. Антонівці, а в с. Кордишів обладнано огорожу навколо території будинку культури, в с. Садки – біля школи.

Під моїм керівництвом розроблено інвестиційні проєкти та здійснено роботу по відновленню діяльності торфобрикетного заводу. Утворено робочу групу з упорядкування діяльності у галузі використання корисних копалин на території Шумщини. Групою обстежено всі кар'єри району. За сприяння народного депутата України Михайла Головка відбувається процес передачі ДП "Шумський торфобрикетний завод" у власність Тернопільської області.

Проведено організаційну роботу по відновленню дитячого садка в с. Темногайці, який було урочисто відкрито в жовтні 2014 року. З метою переходу на альтернативні джерела опалення об'єктів соціяльно-культурного значення проведено відповідну роботу по загальноосвітніх школах району. Здійснено заходи по боротьбі з зарплатами в конвертах та виведення окремих підприємств з тіні.

Одним із першочергових завдань, яке постало перед нами, проведення люстрації. Ще до того як Верховна Рада України ухвалила закон "Про очищення влади" в Шумському районі було звільнено чимало колишніх посадовців-"регіоналів" та сформовано команду молодих, енергійних кадрів, які проявили себе під час Революції гідності. На превеликий жаль, колишні поплічники Януковича й нині вважають себе гідними продовжувачами "роду", ховаються на лікарняних ліжках, судяться, за повернення посад, і намагаються чимраз сильніше опутати своїм павутинням владні коридори. Проте, саме завдяки стійкій та непохитній позиції екс-голови РДА Василя Габора, для більшості з них двері адміністрації міцно закриті.

Лихом, яке не полишає нашу країну, є війна на території східних областей. З початком проведення антитерористичної операції саме за сприяння екс-голови РДА постійно проводився збір коштів та гуманітарної допомоги для постраждалих українців. Надано благодійні допомоги воєнізованим формуванням, учасникам АТО та їхнім родинам, закуплено військове спорядження: бронежилети, розвантажувальні системи тощо.

За підсумками 2014 року Шумський район за рівнем соціяльно-економічного розвитку посів друге місце (з тринадцятого у 2013-му) в області. На 12% зросли показники промисловості, окрім того, помітні зрушення в соціяльній царині, ремонті закладів громадського користування, доріг тощо. Незважаючи на складну суспільно-політичну ситуацію в Україні, в районі проведено низку патріотичних заходів, зокрема "Братину", фотовиставку, приурочену пам'яти Революції гідності, молебні до Дня пам'яти жертв голодоморів та інші заходи.

Василь Габор разом із патріотизмом та низкою перспективних проєктів приніс у райдержадміністрацію нове бачення побудови системи державної влади. Звичною справою став діялог з місцевими жителями, відкритість до змін та реформ. У зв'язку із не подоланням "Свободою" п'ятивідсоткового бар'єру під час виборів до Верховної Ради України голова Шумської РДА подав у відставку. Сподіваємось, що новий очільник району не зведе нанівець добрі справи, розпочаті "свободівцем".

Василь Габор, керівник районної організації ВО "Свобода"

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області з ...

КОМЕНТАРІ