Заступник начальника УДАІ УМВС України в Тернопільській області Олег Турлай: "Європротокол - це вигідно та зручно"

Заступник начальника УДАІ УМВС України в Тернопільській області Олег Турлай: "Європротокол - це вигідно та зручно"

17.01.15 15:02 0 781
Вчора, 15-го січня, в приміщенні обласного управління ДАІ відбулася прес-конференція заступника начальника УДАІ УМВС України в області Олега Турлая. Правоохоронець роз'яснив медійникам і громадськості, особливості використання учасниками ДТП Європротоколу. У заході також взяли участь представники страхових компаній.

За словами Олега Турлая, водії, одразу після оформлення «Повідомлення про ДТП» можуть залишити місце автопригоди, а також звільняються від адміністративної відповідальності передбаченої за її скоєння.

Якщо ж зацікавлені сторони не можуть дійти спільної згоди чи не виконають бодай однієї з обов`язкових умов Європротоколу, слід обов'язково викликати працівників ДАІ для оформлення даної пригоди.

Начальник Центру клієнтського сервісу страхової компанії «Провідна» Євген Миц розповів історію Європротоколу та поінформував представників ЗМІ про умови, за якими страхові компанії здійснюють виплати.

- У країнах Європейського Союзу оформлення дорожніх пригод без участі представників дорожньої поліції розпочалося ще в 50-х роках минулого століття. Зараз у більшості країн ЄС водіям, які потрапили в ДТП, достатньо заповнити бланк Європротоколу для того, щоб оформити цю подію, - розповів Євген Миц. - Примітно, що зразок бланку Європротоколу за структурою ідентичний в усіх країнах, де він запроваджений, відрізняється лише мова, на якій надруковано бланк. Це зроблено для того, щоб водії різних країн могли швидко зорієнтуватися, якщо вони потраплять в ДТП на території іншої країни.

Перед тим як заповнювати бланк Європротоколу, автоінспектори радять сфотографувати місце події і транспортні засоби учасників ДТП. Фотографії стануть у нагоді страховикам.

Водії-учасники ДТП повинні заповнити та підписатися у бланку Європротоколу. Один примірник документу вони залишають, інший – кожна зі сторін подає своєму страховикові. Важливо: до страхової компанії слід звернутися не пізніше ніж через 3-х робочих днів з моменту скоєння ДТП. Працівники страхової компанії зобов'язані протягом 10 днів оглянути пошкоджені транспортні засоби і виконати всі необхідні процедури по даному страховому випадку.

Потерпілий ( чи інша особа, яка має право на отримання страхового відшкодування) не пізніше 30 днів з моменту подання Європротоколу повинен подати заяву про виплату страхового відшкодування. Виплата буде здійснена протягом 15 днів (при наявності необхідних документів), але не пізніше ніж через 90 днів з моменту отримання заяви про страхове відшкодування. Сума, яка може бути відшкодована, становить не більше 25 тисячі гривен.

УДАІ УМВС України

в Тернопільські області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Буковинська міліція ...

КОМЕНТАРІ