На Тернопіллі нові афери від мобільних шахраїв

На Тернопіллі нові афери від мобільних шахраїв

17.01.15 14:14 0 656
Втратити заощадження з банківської картки можна, проігнорувавши вхідні повідомлення. Така неприємність спіткала 26-річного жителя Чортківського району. З його «електронного гаманця» зловмисники зняли понад три тисячі гривень.

Як розповів потерпілий, йому на мобільний телефон з невідомого номера надійшло повідомлення про поповнення рахунку на 5 гривень. Через п'ять хвилин надійшла ще одна така смска, але вже з іншого номера. Згодом абоненти, які надіслали бонуси, почали телефонувати до потерпілого. Відтак у чоловіка заблокувався мобільний. Щоб з'ясувати, що трапилося, той поспішив до віділення мобільного зв'язку. Зясувалося, що сім-картку чоловіка заблокували невідомі. Це, до слова, був «елемент» шахрайської схеми. Вже згодом потерпілий дізнався, що з його платіжної картки зняли понад три тисячі гривень.

Як виявилося, зловмисник зняв гроші через систему безкарткового розрахунку. Для цього необхідно знати номер картки, а на мобільний телефон користувача має прийти відповідний код підтвердження. Тож зловмисник відновив собі сім-картку «жертви», вказавши в центрі обслуговування абонентів номери останніх вхідних дзвінків.

Правоохоронці встановили, що кошти потерпілого невідомий зняв в одному з банкоматів Маріуполя. Особу підозрюваного встановлюють. Міліціонери також з'ясовують, звідки зловмисник дізнався номер платіжної картки чортківчанина.

Працівники міліції вкотре застерігають бути уважними та пильними у будь-яких ситуаціях. Але якщо вже трапилася неприємність, не зволікаючи, звертатися до правоохоронців.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківську ...
Наступна новина: На Вінничині акцизним ...

КОМЕНТАРІ