Житомирщина: керівників місцевих органів влади області ознайомили з особливостями формування видатків бюджетів різних рівнів

Житомирщина: керівників місцевих органів влади області ознайомили з особливостями формування видатків бюджетів різних рівнів

18.01.15 15:25 0 717
На нараді з головами райдержадміністрацій, районних рад, сільськими, селищними та міськими головами, керівниками фінансових органів щодо формування місцевих бюджетів на 2015 рік та шляхів вирішення проблемних питань, що відбулася 16 січня, виступила директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ганна Ємченко.

Посадовець розповіла про видатки районних, сільських, селищних бюджетів, міських районного і обласного значення бюджетів. За словами Ганни Ємченко, загальна середня освіта та охорона здоров'я будуть фінансуватися за рахунок субвенцій. Головними розпорядниками цих коштів є Міністерство освіти і науки та Міністерство охорони здоров'я України, які відповідальні за реалізацію прав громадян на освіту та охорону здоров'я. Порядки використання коштів цих субвенцій будуть довгостроковими, а їх невикористані залишки в кінці бюджетного року не вилучатимуться до державного бюджету та зможуть використовуватися на оновлення матеріально-технічної бази відповідних закладів. Освітня та медична субвенції спрямовуються на оплату видатків поточного характеру (оплата праці з нарахуваннями, придбання медикаментів та продуктів харчування, оплата комунальних послуг та енергоносіїв тощо). Окрім цього, субвенція може спрямовуватися на реалізацію заходів з оптимізації мережі.

Всі інші видатки (державне управління, позашкільна освіта, централізовані бухгалтерії, групи, господарського забезпечення, методичні кабінети, дитячі відділення НВК, соціальний захист та соціальне забезпечення, культура, фізична культура і спорт, видатки на програми, затверджені відповідними радами) будуть фінансуватися за рахунок власних доходів та базової дотації.

Директор департаменту фінансів наголосила, що з усіх місцевих бюджетів (у тому числі і сільських, селищних, міських, міст районного значення) можуть здійснюватися видатки на: місцеву пожежну охорону; програми місцевого значення стосовно дітей, молоді, жінок, сім'ї; місцеві програми соціального захисту окремих категорій населення; надання ветеранським організаціям фінансової підтримки та кредитування; місцеві програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою населених пунктів; культурно-мистецькі програми місцевого значення; місцеві програми з розвитку фізичної кільтури і спорту; будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання доріг місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах; інші програми, пов'язані з виконанням власних повноважень, затверджені відповідною місцевою радою згідного із законом.

Окрім цього, з бюджетів сіл, селищ, міст районного значення здійснюються видатки на: органи місцевого самоврядування сіл, селищ, міст районного значення; дошкільну освіту, з утримання навчально-виховних комплексів «дошкільний навчальний заклад – загальноосвітній навчальний заклад», «загальноосвітній навчальний заклад – дошкільний навчальний заклад» за умови, що загальноосвітній заклад – І ступеня; утримання сільських, селищних та міських палаців і будинків культури, клубів, центрів дозвілля, інших клубних закладів та бібліотек.

Такі видатки здійснюються за рахунок міжбюджетних трансфертів (в обсязі не меншому, ніж розраховано за нормативами 2014 року) з районного бюджету бюджетам місцевого самоврядування.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Безпека на Водохреща: ...
Наступна новина: 74 тернополян подали заявки ...

КОМЕНТАРІ