В Житомирській області за добу рятувальники ліквідували 2 пожежі через пічне опалення

В Житомирській області за добу рятувальники ліквідували 2 пожежі через пічне опалення

18.01.15 18:14 0 776
17 січня о 04:05 на пункт зв’язку 9-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Бердичів надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку у смт Гришківці. До служби порятунку «101» зателефонував чоловік, який по дорозі на роботу побачив, що горить будинок.

На момент прибуття працівників ДСНС на місце події, оселя була повністю охоплена вогнем, існувала загроза перекидання полум’я на поруч розташовану господарську будівлю та сусідній житловий будинок. Завдяки професійним діям рятувальників о 04:45 поширення вогню вдалось локалізувати та о 06:55 – остаточно ліквідувати пожежу. Загиблих та травмованих немає. Господаря на пожежі не було. Зі слів сусідів, власник будинку часто зловживав спиртними напоями. Цього дня, розтопивши піч, пішов десь у справах. У результаті пожежі вигоріла покрівля, внутрішнє оздоблення стін та домашнє майно. Наразі фахівці встановлюють причину та обставини події.

Таку ж пожежу цієї доби, щоправда з меншими збитками, довелося ліквідовувати рятувальникам у смт Романів. Власники дерев’яного будинку розтопили грубу в одній із кімнат та пішли займатися хатніми справами. Відчувши дим, вони одразу зателефонували до служби порятунку «101» і вибігли на вулицю. Піч час проведення робіт з ліквідації пожежі вогнеборцям довелось відбити грубу від дерев’яної стіни, яка не була оздоблена необхідною ізоляцією. У результаті пожежі вигоріло 2 кв.м. стелі та стіни. За попередніми даними, займання сталося через порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні пічного опалення.

Шановні громадяни! За для запобігання виникнення непередбачуваних ситуацій та заради збереження свого життя,необхідно дотримуватись основних норм та правил користування приладами пічного опалення. Опалювальні установки повинні відповідати протипожежним вимогам стандартів, будівельних норм та інших нормативних актів; повітронагрівальні та опалювальні прилади повинні розміщуватися так, щоб до них був забезпечений вільний доступ для огляду й очищення; очищення димоходів та печей від сажі потрібно проводити перед початком, а також протягом всього опалювального сезону; біля кожної печі перед топковим отвором на підлозі повинен бути металевий лист розміром не менш 0,5х0,7 м; печі та інші опалювальні прилади повинні мати протипожежні розділки (відступи) від горючих конструкцій; на горищах усі димові труби й стіни, в яких проходять димові канали, мають бути поштукатурені. Не допускається: залишати печі без нагляду або доручати наглядати малолітнім дітям; розміщувати паливо та інші горючі речовини перед топковим отвором; сушити, складати на печах одяг, дрова та інші предмети та матеріали.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: за добу на ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ