У Житомирі правоохоронці вилучили з оселі жителя обласного центру гранату

У Житомирі правоохоронці вилучили з оселі жителя обласного центру гранату

18.01.15 16:19 0 736
На території області тривають спеціальні заходи щодо протидії незаконному обігу зброї, боєприпасів та вибухових пристроїв. Минулої доби під час санкціонованого обшуку з квартири 23-річного житомирянина міліціонери вилучили гранату Ф-1.

Зі слів власника небезпечного предмету, він привіз цей боєприпас зі сходу держави. Нині за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Вилучене направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Житомирській області. За результатами висновків фахівців буде прийнято остаточне рішення у провадженні. Санкція вказаної статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

Відтак правоохоронці вкотре застерігають: будь-яка зброя, боєприпаси до неї та вибухові пристрої, які доречні під час воєнних дій безпосередньо у зоні проведення АТО, є абсолютно непотрібними і не мають практичного використання у мирному житті. Зберігаючи такі небезпечні сувеніри на згадку про воєнні дії, громадяни автоматично наражають на небезпеку не тільки себе, але й оточуючих їх людей. Ми звертаємося до усіх: не поповнюйте незаконний обіг зброї та пам'ятайте про кримінальну відповідальність за такі дії.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ