На Волині за реалізацію алкоголю неповнолітньому покарають продавчиню

На Волині за реалізацію алкоголю неповнолітньому покарають продавчиню

18.01.15 13:52 0 882
Відносно жінки, яка продала юнаку спиртне, складено адміністративний протокол.

Міліціонери Волині постійно тримають на контролі питання реалізації підакцизних товарів неповнолітнім, а відтак із продавцями та підприємцями проводять широку інформаційно-роз'яснювальну роботу.

Однак факт продажу спиртного підлітку правоохоронці зафіксували у селі Седлище Любешівського району.

– Законом чітко передбачено: продаж неповнолітнім алкоголю є злочином, за яким передбачено відповідальність (штраф або втрата дозволу на продаж алкогольних товарів), а відтак суб'єктам господарювання, які здійснюють реалізацію алкогольних напоїв і тютюнових виробів, заборонено продавати таку продукцію особам, які не досягли 18-річного віку, – відзначив начальник Любешівського РВ УМВС України у Волинській області Ігор Гаврилюк. – Найгірше не те, що продавці і підприємці не бояться штрафних санкцій, а те, що споюють дітей, не задумуючись, що одного дня пляшку оковитої може придбати їхня дитина.

На продавця складено адміністративний протокол за ч. 2 ст. 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами) КУпАП. Окрім фінансової відповідальності, суб'єкта господарювання за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім чекає анулювання ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

СЗГ УМВС України

у Волинській області

(За матеріалами Любешівського РВ)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Василь Хомінець: ...

КОМЕНТАРІ