В ОДА триває робота над розробленням проекту програми соціально-економічного та культурного розвитку Тернопільської області на 2015 рік

В ОДА триває робота над розробленням проекту програми соціально-економічного та культурного розвитку Тернопільської області на 2015 рік

18.01.15 17:06 0 773
Третє розширене засідання робочої групи з розроблення проекту програми соціально-економічного та культурного розвитку Тернопільської області на 2015 рік відбулося в облдержадміністрації 17 січня під головуванням виконувача обов'язків голови облдержадміністрації Івана Крисака та голови обласної ради Василя Хомінця.

« ми презентуємо програму, яка ввібрала в себе всі зауваження та пропозиції з попереднього засідання робочої групи, - наголосив Іван Богданович. – Це має бути максимально якісний продукт, адже згідно з затвердженою Програмою область буде працювати впродовж всього 2015 року і саме цей документ визначить вектор діяльності нашого краю».

Про пріоритетні напрямки розвиту області, визначені проектом Програми доповіла директор департаменту економічного розвитку, інвестиційної діяльності та міжнародного співробітництва облдержадміністрації Галина Воляник.

«З метою досягнення основних показників розвитку області в Програмі визначено основні завдання, заходи та головні пріоритети розвитку Тернопільщини, на які спрямовано основні фінансові ресурси, - поділилась Галина Миколаївна. – Серед пріоритетів - підвищення конкурентоспроможності аграрного сектору економіки; модернізація промисловості та диверсифікація ринків збуту промислової продукції; формування позитивного інвестиційного іміджу області; впровадження ресурсо- і енергозберігаючих технологій; розвиток малого та середнього підприємництва».

Також, за словами Галини Воляник, пріоритетними для області є розвиток інфраструктури територіальних громад; гарантування безпеки та захисту населення, поліпшення якості та доступності освіти і медичного обслуговування населення, розвиток науки, культури та спорту, туристично-рекреаційної та соціальної сфери, захист дітей та підтримка молоді.

В результаті обговорення Іван Крисак зазначив, що доречні пропозиції та зауваження, висловлені під час засідання, будуть взяті до уваги та внесені до проекту Програми.

«Ми повинні розуміти, що ситуація в державі вимагає оперативних рішень, - підкреслив виконувач обов'язків голови облдержадміністрації. – Тому прошу активізуватись, конкретизувати свої пропозиції та спільними зусиллями розробити кінцевий варіант Проекту».

Також Іван Крисак зазначив, що Проект програми має пройти всестороннє громадське обговорення та в постійних комісіях обласної ради в установленому порядку.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ