Громадськість та ДСНС України: спільне формування державної політики у Сфері цивільного захисту

Громадськість та ДСНС України: спільне формування державної політики у Сфері цивільного захисту

18.01.15 09:39 0 763
Управління ДСНС України у Чернівецькій області розпочинає у поточному році проведення консультацій з громадськістю для прийняття рішень з важливих питань державного і суспільного життя з урахуванням її думки та створення умов для участі громадян у розробленні проектів таких рішень.

Відповідно до Указу Президента України від 24 березня 2012 р. № 212 «Про Стратегію державної політики сприяння розвитку громадського суспільства в Україні та першочергові заходи щодо її реалізації», постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 р. № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» та з метою налагодження системного діалогу з громадськістю, залучення громадян до участі в управлінні державними справами, надання їм можливості доступу до інформації про діяльність оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, забезпечення гласності, відкритості і прозорості діяльності ДСНС України затверджено «Орієнтовний план заходів із забезпечення організації та проведення консультацій з громадськістю ДСНС України на 2015 рік»

Вищезазначеним планом соціальним групам населення та заінтересованим сторонам, на які поширюватиметься проекти нормативно-правових актів, пропонується взяти участь у електронних консультаціях за результатами яких буде прийматися відповідні рішення.

Планом передбачається розгляд проектів нормативно-правових актів, передбачених Кодексом цивільного захисту України, який введено в дію з 1 липня 2013 року.

Підприємствам, установам, організаціям, незалежно від форм власності та громадськості нашого краю Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області пропонує прийняти активну участь у обговоренні та консультаціях проектів рішень у сфері цивільного захисту.

Електронні консультації проводяться структурними підрозділами ДСНС України та відповідно до строків визначених у плані, а на рівні області – Відділом організації заходів цивільного захисту Управління. Проведення консультацій по проектам нормативно-правових актів здійснює начальник відділу Анісімов Ілля Юрійович (контактний телефон 52-57-31, e-mail: cz_dtb@cv.mns.gov.ua) за адресою м. Чернівці, вул. Комарова, 1-а, каб. 81.

Результати проведення консультацій з громадськістю будуть враховані ДСНС України під час прийняття остаточного рішення або в подальшій роботі.

Ілля Анісімов,

начальник Відділу організації заходів цивільного захисту

Управління ДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ