Чернівецькі міліціонери оперативно затримали мінера-жартівника

Чернівецькі міліціонери оперативно затримали мінера-жартівника

20.01.15 14:22 0 637
18 січня близько 16:00 на спецлінію «102» зателефонував невідомий та повідомив, що один із торгових центрів Чернівців заміновано. Вже за лічені хвилини на місце «мінування» прибули експерти-вибохотехніки Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС, рятувальники, кінологи та спеціалісти аварійних служб.

Фахівці евакуювали понад 1500 осіб персоналу та клієнтів торгового центру. Спеціалісти обстежили приміщення і, на щастя, жодних вибухових речовин чи пристроїв не виявлено. Вже незабаром встановили і особу псевдо-мінера. Ним виявився 32-річний чернівчанин. Відомо, що чоловік вже був раніше двічі судимий, наразі ніде не працює. Встановлено, що дзвонив молодик із таксофону.

На спецлінію «102» чернівчанин дзвонив тричі. Під час першого дзвінка повідомив, що на певну адресу у Чернівцях має бути доставлена з території так званої «Луганської народної республіки» посилка зі зброєю. А під час другої телефонної розмови назвав іншу адресу, куди нібито має прибути зброя вже із ДНР. І вже за третім разом попередив правоохоронців про вибух у торговому центрі.

Міліціонери також перевірили й інформацію про посилки. Як виявилося, за однією адресою проживають чернівчани, у яких псевдо-мінер колись мешкав. Іншої ж вулиці взагалі не існує.

Молодика затримано в порядку ст. 208 Кримінального Процесуального Кодексу України та поміщено в ізолятор тимчасового тримання при УМВС. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Мінеру-жартівнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до шести років. Слідство триває.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі в День ...
Наступна новина: Рок-музыка от Сергея Кузина ...

КОМЕНТАРІ