Всеукраїнське свято сатири і гумору всьоме відбулося у Калиніському районі (+фото)

Всеукраїнське свято сатири і гумору всьоме відбулося у Калиніському районі (+фото)

20.01.15 08:35 0 687
У Калинівському районі знову вшанувала пам'ять свого земляка Степана Руданського. Всеукраїнське свято - Дні сатири та гумору «І я знов живий, світ оглядаю», присвячене 181-й річниці з дня народження Степана Руданського всьоме відбулось в рідному селі знаного гумориста – Хомутинцях.

Вшанувати пам'ять великого майстра гумору приїхали представники обласної та районної влади, лауреат премії ім..С.Руданського 2014 року, голова творчого об'єднання сатириків і гумористів Київської письменницької організації Григорій Гайовий, дипломант премії ім..С.Руданського 2014 року, голова Житомирської обласної письменницької організації Михайло Пасічник, актори та митці Вінницької області.

Учасники свята ознайомились із організованою у сільському Будинку культури виставкою творів народного мистецтва, де були представлені роботи сільських майстрів вишивки, живопису, лозоплетіння. У музеї С.Руданського почули цікаву розповідь про життєвий та творчий шлях поета, поклали живі квіти до пам'ятника С.Руданського та могил його батьків.

В рамках відзначення 181-й річниці з Дня народження Степана Руданського вручено відзнаки цьогорічним лауреату та дипломанту премії ім..С.Руданського київському письменнику-гумористу Григорію Гайовому за книгу «Політична сатира» та гумористу з Житомирщини Михайло Пасічнику за книгу «Бджолині вибори».

Загалом, цього дня в залі сільського Будинку культури лунало багато теплих та гарних слів на адресу С.В.Руданського із уст відомих майстрів гумору, митців та артистів. Усі вони були єдині в думці: «Сміх потрібен, аби оздоровити нашу сучасність. Саме Степан Руданський показав нам, як потрібно любити свій рідний край, неньку Україну». Присутні урочистого дійства мали змогу насолодитися виступами фольклорних колективів «Кумасеньки», «Вінок Руданського», театру сатиру і гумору «Дивограй», почути гуморески у виконанні самодіяльних артистів сцени.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ