Андрій Гижко: «Бюджет -2015 можна назвати бюджетом перемін і бюджетом можливостей» (+фото)

Андрій Гижко: «Бюджет -2015 можна назвати бюджетом перемін і бюджетом можливостей» (+фото)

20.01.15 08:04 0 682
В обласній державній адміністрації 19 січня відбулась прес-конференція першого заступника голови ОДА Андрія Гижка щодо змін та новацій у бюджетному і податковому кодексах України, які починають діяти з 2015 року.

Кількома тезами Андрій Гижко охарактеризував нововведення у податковій та бюджетній політиці, а далі детально зупинився на шляхах та методах наповнення обласного і місцевих бюджетів в умовах перехідного періоду, спрямованого на децентралізацію влади та розширення повноважень громад.

«Останніми нововведеннями докорінно змінено податкову базу, прийнято новий Закон про бюджет, відповідно до якого із 22 видів податків залишилось 11. Це спрощує податкове навантаження на підприємства малого і середнього бізнесу, а продовження мораторію на перевірки таких підприємств дає відчутний поштовх для їх розвитку»,- зазначив Андрій Гижко.

Він також дав детальні пояснення щодо нових джерел надходжень до обласного бюджету, районних,сільських та селищних бюджетів, зокрема, - податок на нерухомість, транспортний та земельний податок, 5 % відрахування від акцизного збору з реалізації суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, тощо.

«На цьому бюджетний процес в області не закінчено,- підкреслив посадовець,- 16 січня був лише початок. В лютому та березні 2015 року планується ще кілька сесій обласної Ради, де буде здійснено коригування розподілу коштів та ряд уточнень».

Під час прес-конференції Андрій Гижко відповів на численні запитання журналістів.









Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Житомирщині ...
Наступна новина: Міліціонери Волині викрили ...

КОМЕНТАРІ