У Житомирі репрезентували книгу,присвячену 145-річчю Коростишівського педагогічного коледжу

У Житомирі репрезентували книгу,присвячену 145-річчю Коростишівського педагогічного коледжу

20.01.15 10:15 0 665
У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олега Ольжича відбулася презентація книги «145 років історії та традицій», присвяченої історії і сьогоденню Коростишівського педагогічного коледжу.

Ця книга з'явилась у краєзнавчому видавництві «Волинь» і є 25-ою в серії «Історія трудових колективів Житомирщини». Директор видавництва, краєзнавець Георгій Мокрицький вважає надзвичайно важливим вивчати історію нашої країни через історію трудових колективів – підприємств, організацій, шкіл, лікарень тощо. За словами краєзнавця, це цеглинки, з яких складається суспільство. Серія «Історія трудових колективів Житомирщини» була започаткована 1996 року, коли вийшла книга, присвячена 100-річчю станції «Житомир».

Видання «145 років історії та традицій» вийшло в світ завдяки ініціативі і матеріальній підтримці Лесі Кудрицької, онучці Михайла Кудрицького, який очолював цей навчальний заклад у кінці ХІХ – на початку ХХ століття. У планах благодійниці і мецената, яка проживає у Москві і часто приїздить до Житомира, створити у стінах коледжу музей.

Навчальний заклад веде свою історію з 1869 року, коли у Києві була заснована вчительська семінарія. Її першим директором став Іван Посяда, соратник Тараса Шевченка по Кирило-Мефодіївському товариству. З того часу змінилось розташування закладу, а також неодноразово мінялась його назва. Незмінним залишилось одне – рівень підготовки студентів, які, отримуючи ґрунтовну базову освіту, стають справжніми майстрами навчальної справи. На цьому наголосив доктор філологічних наук, викладач Житомирського державного університету ім. І.Франка Володимир Єршов, який є одним із авторів книги.

Випускником коледжу 1975 року є начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Градовський. Під час презентації він поділився своїми згадками про навчання і зазначив, що надзвичайно вдячний тому запасу знань, який отримав у цій школі життєвої мудрості. Юрій Градовський зауважив, що з гордістю носить звання випускника Коростишівського педагогічного коледжу ім. І.Франка, і щиро подякував усім, хто долучився до створення літопису одного з найстаріших навчальних закладів Правобережної України педагогічного профілю.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Вінничині троє дітей ...

КОМЕНТАРІ