Ця війна потребує зусиль усіх і без тебе вона не завершиться,- боєць АТО

Ця війна потребує зусиль усіх і без тебе вона не завершиться,- боєць АТО

20.01.15 15:23 0 687
Нова хвиля мобілізації не омине багатьох українців. Більшість з них не уявляють що таке армія і війна, які позитивні і негативні моменти їх чекають.

Про це на своїй Фейсбук-сторінці пише історик, викладач ЛНУВМ та БТ Тарас Гривул, який кілька місяців пробув на передовій.

Якщо ти не просто ховаєшся, але й виступаєш «проти», то ти стаєш не моїм противником, а ворогом моєї Держави. Бо ця війна потребує зусиль усіх і без тебе вона не завершиться.

Подаємо повний текст його повідомлення.

«Мобілізація не омине принаймні половину із читачів. Тому напишу. Але не за правилами, а спочатку – погані сторони перебування в армії.

Витрачений час. Час, який можна провести із сім’єю. За улюбленим заняттям. Для професійного росту. На прекрасній або просто роботі. Усі геніальні плани, які доведеться відкласти на рік.

Тяжкий побут. Неїстивне харчування. Холод, бруд і все таке. Буде. Всюди, де опинишся.

Проблеми зі здоров’ям. М’язи, руки-ноги, зуби, а найголовніше – нерви, особливо, якщо читати «фейсбуки».

Матеріальні втрати. Все одно будуть – на камуфляж, на спорядження, на взуття, на людську їжу...

Солдафонщина. Оце – одна із найважчих сутностей армії. Ті тупі командири, які не спроможні бути розумними, сміливими, відповідальними чи послідовними. Ті, яких на роботу не візьме жоден нормальний керівник. І єдиний спосіб уникнути її – добровольчі підрозділи.

Образа. Образа на себе, на родичів, на командування, на друзів, на всіх. Вона заполоняє і спопеляє душу. Заганяє в сум і депресію. Кличе до чарки. Перетворює на нудного нитика.

Ці аргументи знайшли відгук у частини читачів, але насправді не вони важливі. Ці зерна проростуть тільки на підготовленому грунті.

А крім того сильнішими є позитиви.

Навчання. Навчишся правильно і раціонально організовувати життя. Навчишся багатьох життєвих речей. Навчишся розрізняти і розуміти.

Впевненість. Ти ж завжди казав, що треба робити, а не тільки говорити – ось він, цей шанс! Ти ж завжди хотів нарешті дізнатися, чого ти вартий!

Перспектива. Ти завжди хотів бути впевненим у своїй зброї. А як ти збираєшся через рік розмовляти із депутатом. Якщо не навчився стріляти?

Гордість. За себе, за друзів, за державу. Гордість, із якою ти будеш розказувати знайомим. Гордість, із якою твій син чи донька розказують про тата на війні. Повір, що ця гордість багато означає і багато дає.

Екстрім. От чого, а цього добра у нас вистарчає. Будеш мати незабутні враження. І багато-багато отаких вражень.

Віра. Щира і правдива віра. На війні молитва – головний захист.

Захист. Не обов’язково свій. Захист своєї коханої чи своєї сім’ї. Свого міста і своєї держави. Ти ж не покинеш їх?

Цінність. Можна скласти правильний рейтинг цінностей. Цінувати дім і затишок, спокій і правду. Зрештою, дружину, яка тебе чекає і за тебе молиться, час, проведений із дітьми і турботу від батьків.

Для себе пам’ятай, що не втративши – не здобудеш. Тому здобудеш спокій, тільки втративши час. А там – спокійніше, ніж за «компом».

Але якщо ти не просто ховаєшся, але й виступаєш «проти», то ти стаєш не моїм противником, а ворогом моєї Держави. Бо ця війна потребує зусиль усіх і без тебе вона не завершиться.

Не хочу повчати, бо кожен знайде не менше аргументів у своїй душі «за» чи причин втекти від себе і від свого справжнього «я». Отож, хто, крім нас?!!»

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Сторожинці двоє ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ