Скрипка: Попса і шансон – інкубатор для тітушок. Держава має інвестувати в культуру

Скрипка: Попса і шансон – інкубатор для тітушок. Держава має інвестувати в культуру

20.01.15 08:09 0 683
Окупація і війна там, де завжди існувала негласна заборона на українську музику і загалом – на українську культуру. Саме тому ці території виявилися беззахисними перед хаосом і тероризмом.

Це – наслідок випалювання нашого національного духу, пише у своєму блозі на «Українській правді» музикант, вокаліст, лідер гурту «ВВ», засновник Міжнародного фестивалю «Країна мрій» Олег Скрипка.

«Якби на карті України позначити умовними прапорцями регіони, де я регулярно виступав останні 10 років, менш охопленими залишаться два – Крим і Схід», – пише Скрипка.

За його словами, Україну багато років свідомо провокували до нинішніх страшних реалій: «Увесь цей час ялове врядування всередині країни сприяло зовнішній агресії. У свій час насаджується низький стиль – певний «формат», шансон, «мєнти», «бригади». Тепер ці гопніки матеріалізувалися і убивають українців у реальному житті», – переконаний музикант.

На його думку, хворобу поки вдалося локалізувати. Активні дії тривають лише в окремих районах на сході. Країна знайшла сили протистояти недузі. Але це, передовсім, заслуга кращих представників українського суспільства – солдат і офіцерів регулярних підрозділів, бійців добровольчих батальйонів, волонтерів, жертовних громадян, людей доброї волі усіх професій і покликань, які повстали за рідну землю. Суспільні інститути виявилося дієвішими за політичні механізми. Наразі важко, але вдається гасити найстрашніші прояви.

«Але у новому 2015 році суспільство потребує радикальних трансформацій. Ми маємо будувати нову державу, боротися за український гуманітарний простір, підтримувати національний культурний продукт. Держава, нарешті, має відчувати соціальну відповідальність і зважати на духовні потреби людей. Усвідомити, що тільки справжня культура виховує громадян. А інфекційна попса і кримінальний шансон – інкубатор для тітушок.

Ми маємо усвідомити: або інвестуємо у розвиток людини і громадянського суспільства, або – в тітушок і війну. І в цьому разі наш спільний світоглядний вибір єдиний – свобода рідної землі від «культурного» окупанта», – вважає Скрипка.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На дорогах Тернопільщини ...

КОМЕНТАРІ