У Львівській області громадяни,вам потрібно вберегти житло від крадіжок

У Львівській області громадяни,вам потрібно вберегти житло від крадіжок

20.01.15 08:59 0 673
Начальник УДСО при ГУМВС України у Львівській області, Андрій Петрик зустрівся з журналістами та розповів як вберегти майно від злочинних зазіхань.

У наш час на перешкоді злочинцям стають замки, броньовані двері, охоронні системи та інші технічні досягнення, проте квартирні крадіжки й досі найбільш розповсюджений вид злочину. І не лише у нас. Всюди.

Із квартирними крадіжками як видом злочину людство знайоме, напевне, найдовше. Не виключено, що на самих початках їх називали печерними крадіжками. Невідомо точно, як доісторичні правоохоронці з ними боролись, але те, що боротьба з квартирними злодіями велась - сумніватись не доводиться.

Охоронні системи вдосконалюються і слідом за ними злодії теж вдосконалюють свою майстерність.

Проаналізувавши заяви від потерпілих про крадіжки з помешкання, деякі висновки здались дуже цікавими.

Висновок перший – у 40 відсотках випадків злодії проникали у помешкання шляхом вільного доступу. Простіше кажучи – заходили у незамкнені двері або залазили у відчинені вікна. Звичайно, зачиняти своє помешкання чи залишати його відчиненим – особиста справа власника, але погодьтесь – якщо приміщення не зачинене – це таки суттєво полегшує роботу злодіям.

На другому місці серед способів проникнення – шляхом підбору ключа, зламу замка вхідних дверей та пошкодження самих дверей. І на третьому – шляхом віджиму пластикового вікна та розбивання скла.

На ці три позиції припадає 90% всіх проникнень у приміщення.

«Самим ефективним способом – це є пультова охорона, коли стоїть сигналізація, значить, на сигнал «Тривога» виїжджає наряд міліції. Тобто, на неї хтось реагує. Саме найбільше крадіжок відбувається, у період відпусток, коли люди їдуть відпочивати, їдуть на села, а також в період свят. Тобто чи різдвяних чи великодніх свят. Також люди їдуть до своїх родичів, на села, залишають помешкання без нагляду і цим користаються злочинці.», розповів Андрій Петрик, начальник УДСО ГУ МВС України у Львівській області.

Якщо брати добову активність, ситуація така. Перший пік – з 12 до 16 години – у цей період стається близько 25% всіх квартирних крадіжок. Другий пік – з 19 до 23 і третій – з 24 до 3 ночі.

Це відповідь на запитання коли ? Далі – запитання що ?

З рейтингом викраденого ситуація стабільна. Гроші та ювелірні вироби – перше місце, мобільні телефони та ноутбуки – друге, побутова техніка – третє. Проте, якщо раніше злодії старались не виносити з помешкань громіздкі речі, тепер беруть все – одяг, електроінструмент, телевізори, холодильники, парфуми та продукти харчування.

«Зараз злочинці не гребують нічим, тобто що їм подобається – те з квартир забирають. А якщо майно нажите своєю важкою працею, тим більше в наш час, а саме проблематичне – це є той моральний тягар, тому що коли до людини прийшов злочинець у помешкання, перевернув його, це є – моральний удар» - каже Андрій Петрик.

Найголовніше. Як вберегтись від квартирної крадіжки ?

Почнемо з найголовнішого. З дверних замків. Тут є кілька важливих нюансів.

При виборі замків на вхідні двері особливу увагу потрібно звертати на якість самого замка. Купуючи дешевий замок ви в принципі наражаєте себе на небезпеку. В плані того, що у квартиру можуть проникнути небажані гості.

Банальний розвідний чи газовий ключ – щоб зламати китайський замок «домушникам» більше нічого й не потрібно. Хоча в їх арсеналі є й відмички і інші витвори слюсарного мистецтва. Якщо ламати замок довго і шумно – його можна, наприклад, висвердлити.

Ключ можна продублювати – зробити копію. Найчастіше зловмисники в такий спосіб обкрадають квартири, що здаються подобово. Але з цим теж можна боротись. Патентована серцевина з патентованим ключем, виготовити який в звичайній майстерні неможливо.

Вікна та віконні решітки. Стосовно вікон можна сказати одне – не залишайте їх відчиненими, коли їдете кудись на кілька днів і обов'язково ставте решітки, якщо живете на нижніх та верхніх поверхах. Це головне.

І ще одне. Запам'ятайте, з сусідами треба підтримувати дружні стосунки. Це як зайва пара очей, деколи дуже пильних.

Перевірено, що практично 100% гарантію захисту вашого помешкання від небажаного проникнення, ви можете отримати у випадку, коли це помешкання перебуває під опікою Державної служби охорони. Переваги відомі і багато хто їх вже оцінив.

«У Львівській області на даний момент охороняється більше 10 тисяч квартир, щоб себе убезпечити, громадяни свої квартири здають під охорону», - розповів Андрій Петрик, начальник УДСО ГУ МВС України у Львівській області.

При зверненні до Державної служби охорони заявка відразу передається відповідальному інженеру, який негайно зв'яжеться із Вами й у зручний для Вас час прибуде за вказаною адресою. Кваліфікований працівник ДСО надасть безкоштовну консультацію щодо вибору ефективної схеми охорони помешкання, вартості монтажних робіт та абонентської плати.

Після виконання монтажних робіт та укладання договору на охорону Ваша власність гарантовано перебуватиме під захистом увесь обумовлений термін. У разі спроби зловмисників проникнути до Вашого помешкання на пульт Державної служби охорони надійде сигнал «Тривога» й мобільна група добре підготовлених та належно озброєних міліціонерів охорони прибуде за кілька хвилин на місце події й не дасть зловмисникам заволодіти Вашим майном.

При виконанні робіт із обладнання помешкань системою охоронно-тривожної сигналізації використовуються прилади, що пройшли відповідну сертифікацію та рекомендовані для організації охорони об'єктів.

Для власників домашніх тварин передбачені окремі сповіщувачі.

Є сповіщувачі, які дозволяють залишати домашніх улюбленців у помешканні, коли Ви кудись їдете чи йдете на роботу, вони не реагують на тварин. Вага тварини, її рухливість та поведінка, - все це передбачено.

Є ще й додаткові послуги, наприклад, тривожна кнопка. Це спеціальний брелок, за допомогою якого можна викликати наряд ДСО у випадку, якщо на вас напали у під'їзді, ліфті, поряд з домом, або ж у квартирі.

У період з 15 до 30 січня підрозділи ДСО зможуть взяти Ваше житло під охорону за половину вартості монтажних послуг, точніше – ви сплачуєте вартість охоронного обладнання, а монтажні роботи по обладнанню помешкання сигналізацією фахівці підрозділів ДСО виконують за половину їх вартості.

Для замовлення охорони звертайтесь за телефонами 0800-502-220; 0800-211-000. Дзвінки зі стаціонарних телефонів по Україні безкоштовні.

Денис Харчук,

УДСО при ГУ МВСУ у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Групу чернівецьких крадіїв ...

КОМЕНТАРІ