У Рівненській області за звільнення сина заплатила шахраям

У Рівненській області за звільнення сина заплатила шахраям

20.01.15 16:27 0 744
Працівники Кузнецовського міськвідділу міліції розшукують зловмисників, які ошукали місцеву жительку та під приводом звільнення сина з міліції заволоділи 12 тисячами гривень.

Про те, що у сина виникли проблеми з міліцією, жінка дізналася від невідомого, який зателефонував їй пізно ввечері. Чоловік повідомив, що у її сина, який на той час перебував на навчанні у Києві, виникли серйозні проблеми з міліцією, проте їх можна вирішити за певну суму коштів. Невідомий оцінив свої послуги в 12 тисяч гривень. Жінка погодилася, однак вирішила зателефонувати сину. На її дзвінок син не відповів, тому жінка без вагань знайшла потрібну суму, а далі діяла за вказівками зловмисника.

- Було встановлено, що близько дев'ятої години вечора до диспечера однієї зі служб таксі надійшов виклик на мікрорайон Вараш, де водій таксі мав отримати гроші і доставити їх до міста Києва. Зі слів замовника, кошти за оплату проїзду він може взяти із суми, яку передасть жінка. Водій, котрий виїздив на виклик, уже втановлений, наразі ми з'ясовуємо інші деталі злочину, - коментує начальник Кузнецовського МВ Руслан Грицай.

Син зателефонував матері лише наступного дня, і запевнив, що з ним все добре і ніяких проблем із законом у нього не виникало. Тільки переконавшись, що з її дитям усе в порядку, жінка звернулася до міліції із заявою.

працівники міліції роблять все можливе, щоб встановити осіб-зловмисників. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статі 190 Кримінального кодексу України (шахрайство за попередньою змовою), максимальне покарання за подібні оборудки - до трьох років позбавлення волі.

На жаль, це неопоодинокий випадок у нашій області. Правоохоронці вкотре нагадують, що перш ніж довіряти незнайомим людям, громадянам слід звертатися до міліції на спеціальну лінію 102, або ж до чергової частини вашого міста. Це істотно допоможе міліціонерам у розкритті подібних злочинів та покаранню винних осіб.

Ольга Ангелова

Кузнецовський МВ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ