У Рівненській області жарт із замінуванням може закінчитися ув'язненням

У Рівненській області жарт із замінуванням може закінчитися ув'язненням

20.01.15 11:16 0 689
За минулий рік до правоохоронних органів надійшло 12 повідомлень про замінування державних установ, однак подібні заяви можуть закінчитися для жартівника кримінальною відповідальністю.

Так, стаття 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України зазначає, що завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, карається позбавленням волі на строк від двох до шести років. Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки або вчинене повторно, карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

Саме за цією статтею і відповідав перед судом 29-річний дубенчанин Юрій. У листопаді 2013 року зловмисник повідомив черговому на лінію 101 пожежно-рятувальної служби, що в підвалі будинку, під банком, закладена бомба. Тоді на вказане місце прибули співробітники міліції та рятувальники, однак вибухового пристрою правоохоронці не знайшли. Через кілька хвилин міліціонери встановили і особу жартівника. Минулого року Дубенський міськрайонний суд виніс Юрію вирок, відповідно до якого чоловік проведе за гратами наступні півтора роки.

А от 34-річному Руслану подібний жарт коштував 4 років та 6 місяців життя. Саме стільки відповідно до вироку Березнівського районного суду проведе за гратами чоловік. 3 травня минулого року зловмисник, прогулюючись вулицею міста Березне у стані алкогольного сп'яніння, вирішив перевірити справність таксофону. Зателефонувавши міліціонерам, Руслан повідомив, що приміщення будинку зв'язку заміноване. Однак, такий жарт не зійшов чоловікові з рук, адже вже через кілька годин жартівник спілкувався із правоохоронцями.

СЗГ УМВС України

в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 23 січня – презентація ...
Наступна новина: На Вінничині під час ...

КОМЕНТАРІ