Тернопілля: колективи 18 районів долучилися до різдвяного дійства «Нова радість стала»

Тернопілля: колективи 18 районів долучилися до різдвяного дійства «Нова радість стала»

20.01.15 10:05 0 659
За сприяння виконувача обов'язків голови обласної державної адміністрації Івана Крисака 19 січня на Театральному майдані Тернополя відбулося обласне свято зимового календарно-обрядового фольклору «Нова радість стала». Участь у різдвяному дійстві взяли колективи з 18 районів Тернопільщини. На заваді українській коляді та щедрівці не стала навіть дощова погода.

Як зазначив директор департаменту культури, релігій та національностей облдержадміністрації Григорій Шергей, обласне свято зимового календарно-обрядового фольклору «Нова радість стала» проводять з 1989 року.

«Відбувалося дійство у різних форматах. Учасники виступали у палаці культури «Березіль» ім. Л. Курбаса, проводили захід у районах, на сценах Гусятинського, Зборівського районних будинків культури, Микулинецького, Вишнівецького міських будинків культури, однак найкраще різдвяне дійство сприймається просто неба, на Театральному майдані, - наголосив Григорій Шергей. – Долучилися до заходу колективи із Лановецького, Теребовлянського Кременецького, Козівського, Бучацького, Заліщицького, Тернопільського, Підгаєцького, Зборівського та інших районів».

За словами директора департаменту культури, релігій та національностей ОДА, гості свята могли безкоштовно спробувати різдвяні частування від працівників Тернопільського центру народної творчості та пожертвувати кошти на потреби бійців, які перебувають у зоні АТО.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області у ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ