Тернопілля: суми нарахувань соціальної допомоги в області протягом 2014 року зросли

Тернопілля: суми нарахувань соціальної допомоги в області протягом 2014 року зросли

20.01.15 11:49 0 669
У 2014 році у порівнянні з минулим роком суми нарахувань допомоги зросли на 117,6 млн гривень (більше як на 10,4%). Відтак, виплатили 1250,9 млн. гривень. У той же час загальна чисельність одержувачів державних соціальних допомог в порівнянні з початком цього року зменшилася. Заборгованість щодо виплати всіх видів державних допомог станом на 1 січня 2015 року відсутня.

Про це повідомив заступник департаменту соціального захисту населення Тернопільської обласної державної адміністрації під час робочої зустрічі із виконувачем обов'язків голови ТОДА Іваном Крисаком, яка відбулась 19 січня.

"Станом на 1 січня 2015 року на обліку в управліннях соціального захисту населення області перебувало 74,5 тис одержувачів різних видів державних соціальних допомог, що на 17,5 тис одержувачів менше, ніж у 2014 році. Це пов'язано з тим, що відповідно до п. 7 Закону України „Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні” у Законі України „Про державну допомогу сім'ям з дітьми” розділ IV „Допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку” виключено і передбачено об'єднання допомоги при народженні дитини та по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку в один вид допомоги", - зазначив Володимир Івахов.

Також заступник департаменту соціального захисту населення повідомив, що кошти I траншу субвенції для виплати державних допомог за січень поточного року в сумі 85,6 млн гривень надійшли в область 12 січня 2015 року. Станом на 19 січня на поштові відділення та на рахунки одержувачів в установах уповноважених банків для виплати державних допомог за січень поточного року місцевими управліннями соціального захисту населення перераховано 79,2 млн гривень, що становить 92,5% від загальної суми нарахувань.

Як зазначив Іван Крисак, у департаменті соціального захисту населення повинні проводити оперативну інформаційну роботу щодо змін порядку надання пільг населенню. Особливу увагу слід приділяти роз'яснювальній роботі із тимчасово переселеними громадянами, яку проживають на території області.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області у ...
Наступна новина: На Вінничині у Жмеринці ...

КОМЕНТАРІ