На Житомирщині правоохоронці викрили

На Житомирщині правоохоронці викрили "підприємця",який незаконно приймав металобрухт,а розраховувався самогоном

20.01.15 08:01 0 673
В одному із сіл Червоноармійського району під час профілактичних заходів міліціонери виявили підпільний пункт приймання брухту чорних металів, а коли провели в будинку санкціонований обшук, то вилучили ще й самогонний апарат та закваску. Нині триває досудове розслідування.

Одним з профілактичних заходів організації громадської безпеки та протидії злочинності є відвідування осель жителів того чи іншого регіону та спілкування з місцевими мешканцями. В одному з сіл Червоноармійського району під час таких заходів правоохоронці дізнались, що у населенному пункті діє підпільний пункт прийому металобрухту.

Аби перевірити отриману інформацію, міліціонери опитали чимало сельчан та голову сільської ради, а також провели візуальне спостереження за вказаним будинком.

Так, з'ясувалось, що дійсно 39-річний місцевий житель приймає від населення брухт чорного металу, не маючи для цього жодних дозвільних документів, а оплату здійснює… горілкою власного виготовлення.

Відтак, отримавши певні підтвердження протиправної діяльності, працівники міліції звернулись із клопотанням на проведення обшуку в домоволодінні ймовірного правопорушника. А після отримання необхідної ухвали оперативники вирушили в село для проведення слідчо-оперативних дій.

Чоловік, явно не зрадівши появі правоохоронців, тривалий час відмовлявся пускати їх на своє подвір'я, проте, ознайомившись із дозволом суду на обшук території, яка належить його дружині, змушений був це зробити.

Відтак в домогосподарстві було виявлено понад півтонни металобрухту та ваги для його зважування, а також вилучено 70 літрів самогонної закваски та самогонний апарат.

Наразі розслідування кримінального провадження за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 213 (Порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом) Кримінального кодексу України триває. Підприємцю-нелегалу загрожує відповідальність у вигляді штрафу від п'ятиста до тисячі п'ятиста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роби від ста до двохсот годин. Доведеться відповідати і по адмінзаконодавству за незаконне виготовлення самогону.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

за повідомленням Червоноармійського РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Андрій Гижко: «Бюджет -2015 ...

КОМЕНТАРІ