На Вінничині у Крижополі борці з економічною злочинністю викрили факт розкрадання понад 30 тисяч гривень державних коштів

На Вінничині у Крижополі борці з економічною злочинністю викрили факт розкрадання понад 30 тисяч гривень державних коштів

21.01.15 14:17 0 666
Працівники сектору Державної служби боротьби з економічною злочинністю Крижопільського райвідділу міліції викрили злочинну діяльність голови однієї з сільрад району, який спільно з директором товариства привласнили бюджеті кошти.

Як розповів в.о. начальника Крижопільського райвідділу міліції Сергій Фомик, розтрата коштів була виявлена в ході проведення перевірки щодо законності використання бюджетних коштів однією з сільських рад району. Оперативники встановили, що керівник сільради спільно з директором одного з товариств уклали між собою договір підряду на виконання поточного ремонту доріг, знаючи, що на підприємстві відкрито ліквідаційну процедуру, а потужності для виконання робіт - відсутні.

Виконавши роботи частково, спритники внесли завідомо неправдиві відомості до актів виконаних робіт, на підставі яких було здійснено оплату, та привласнили понад 30 тисяч гривень.

Наразі працівники міліції перевіряють фігурантів справи на причетність до інших злочинів, пов'язаних з розтратою бюджетних коштів.

За даним фактом слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Таке правопорушення карається обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

СЗГ УМВС України

у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У Тернополі комунальні ...

КОМЕНТАРІ