Хмельниччина: на Водохреща ізяславчани купалися в Горині

Хмельниччина: на Водохреща ізяславчани купалися в Горині

21.01.15 10:13 0 665
19 січня в Ізяславі на території міського пляжу на річці Горинь відбулося святкове Йорданське водосвяття. Чин великого освячення здійснив благочинний храмів Ізяславського округу Хмельницької єпархії Української Православної церкви Київський патріархат, настоятель храму св.вмч. та цл. Пантелеймона митрофорний протоієрей о.Володиммир Кровальчук. Вітаючи людей зі святом, отець Володимир виголосив проповідь, у якій розкрив зміст та значення події Хрещення Господнього і Богоявлення для кожного християнина. Відзначив важливість такого дійства, адже в цей день ми всі являємося сопричасниками Йорданських подій та очевидцями духовного переродження в Таїнстві Хрещення. «Свяченною водою обновляється наша земля, зцілюються душа і тіло кожного християнин» – наголосив священик.

Громада міста та його гості зібралася на березі Горині, адже після освячення води було чимало бажаючих скупатися. Доволі холодна погода на заваді не стала для бажаючих чоловіків та жінок, молодих та старших за віком людей, хлопців та дівчат.

Здавна вважається, що купання на Водохреща сприяє зціленню від різних недуг. Жорстких правил, як треба купатися на Водохреща, немає. Але, як правило, купанням є триразове занурення у воду з головою.

Разом з тим і ті хто скупався, і ті хто були присутні змогли скуштувати смачного козацького кулешу та юшки.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ