Павло Федів представив свій фантастичний Львів із вулицями,де тече ріка

Павло Федів представив свій фантастичний Львів із вулицями,де тече ріка

21.01.15 11:31 0 664
Незвичайний Львів, де вулицями тече повноводна річка, ходять човни, представив 20 січня, на виставці у Львівському палаці мистецтв художник Павло Федів. Його роботи зачаровують і дозволяють поринути в інший світ, де візитівкою міста Лева є річка Полтва.

Про це повідомляє кореспондент .

На виставці представлено понад 80 картин, де окрім Львова, можна побачити архітектуру, затишні двори польських Перемишля, Замостя, Ланьцута та Ряшева. Якщо польські міста зображені такими, як вони є, то з картинами Львова художник бавиться: перед Львівським національним академічним театром опери та балету ім. С. Крушельницької з’являється річка, річкою художник замінює і багато доріг у центрі міста.

«Я старожил міста Львова. Коли був хлопчиком, то біля оперного театру був маленький водоспад. Це мене і заворожило. Тому я вирішив показати Львів таким, яким би хотів бачити, адже місто є гарним, бо воно має озеро, море. Таким чином з’явились мої картини, де люди купаються на вул. Стрийській, Саксаганського. Кожен має праву на фантазію», – розповів художник.

Під час урочистого відкриття виставки мистецтвознавець Ярослав Кравченко зазначив, що львівські вулички Павла Федіва дуже захоплюють.

«На цій виставці кожен може знайти свій улюблений кусочок Львова, свою улюблену пам’ятку чи місцину. У своїй творчості Павло пішов далі. Він почав фантазувати, творити свій венеційний Львів. З допомогою його картин можна помріяти, яким би було місто, якби була відкрита Полтва», – зазначив мистецтвознавець.

Павло Федів додав, що картини, де зображені польські міста з’явились під час його подорожей сусідньою країною. Павло Федів розповів, що ці чотири міста його просто захопили.

«До Перемишля раніше я ставився підозріло, але дочка розповіла, яка це гарне місто. Одного разу ми з жінкою поїхали туди. Перемишль мене загіпнотизував. Це місто дуже подібне на Львів. Потім ми поїхали до Замостя. Це теж дуже гарне містечко. Воно захоплює своєю річкою, гарними класичними будівлями. Ланьцут – дуже класне місто. Там шикарний палац»,- розповів Павло Федів.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернігів: Людмилу ...

КОМЕНТАРІ