Львівська Кобзарева сотня збіркою відзначила 200-ліття Шевченка

Львівська Кобзарева сотня збіркою відзначила 200-ліття Шевченка

21.01.15 08:56 0 644
Львівські поети, аби відзначити 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка, підготували збірку «Кобзарева сотня». До видання увійшли найкращі твори, присвячені українському генію.

У збірку увійшли твори понад півсотні львівських поетів. Тут можна знайти вірші Ігоря Калинця, Світлани Антонишин, Романа Лубківського, Марії Людкевич, Андрія Содомори та інших відомих авторів. Неперевершені поезії проілюстровані малюнками Євгена Безніска.

Один із упорядників видання лауреат літературних премій «Благосвіт» та ім. Ірини Вільде Ігор Гургула у післямові до видання пише, що «потреба у спеціальному виданні творів львівських письменників на ушанування 200-літнього ювілею Кобзаря стояла на часі». Однак, були і інші пропозиції щодо відзначення ювілею Кобзаря. Зокрема, символічне відвідання Шевченком Галичини, де він за життя так і не побував.

Однак розповів Ігор Гургула, вирішили все таки випустити збірку, «відібравши у побратимів-перодряпів кращі зразки їх творчості».

«Можливо, цей збірник не повний, можливо не всі бажаючі втрапили на його сторінки… Може бути усе, окрім щирого бажання у такий спосіб віддати правдиву повагу нашому патронові, навчителеві і старшому колезі по перу з нагоди його ювілею», – зазначає Ігор Гургула.

«Тематичні збірники видаються часто і густо. Нехай скромний додаток письменників Львівщини до 200-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка стане тією «вдовиною лептою», яка зуміє зворушити найскам’яніліші серця нашої раціональної епохи», – йдеться у післямові.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У крадіжці птиці ...
Наступна новина: Чернівецьким міліціонерам ...

КОМЕНТАРІ