Житомирщина: керівники області скупалися в чоловічому монастирі

Житомирщина: керівники області скупалися в чоловічому монастирі

21.01.15 13:41 0 635
19 січня, у велике свято Хрещення Господнього, голова облдержадміністрації Сергій Машковський разом із заступниками, головою обласної ради Віталієм Французом, в. о. начальника УМВС України в Житомирській області Григорієм Полковніковим та начальником управління СБУ в області Василем Пахнюком завітали до Свято-Духівського чоловічого монастиря в Коростишівському районі, аби скупатися в освяченій воді.

За словами Архімандрита Антонія, зараз в монастирі прислуговує 5 чоловіків. Троє священнослужителів перебуває в зоні проведення антитерористичної операції.

На території монастиря є багато капличок та підземна церква, яку, за словами отця Антонія, побудували всього за чотири місяці. Ікони, до яких моляться священники та віряни в святому храмі, є точними копіями візантійських.

Щодня підземну церкву на території Свято-Духівського монастиря відвідує багато прихожан.

Голова облдержадміністраціі Сергій Машковський подякував настоятелю Антонію за службу та був вражений тим, що віруючі з усієї України знаходять через молитву свій душевний спокій саме в чоловічому монастирі на Житомирщині.

Керівник області поділився своїми враженнями: "На Водохреще купаюся вже не вперше. Щоразу це неймовipний заряд енергiї, бадьоростi та позитиву. Бажаю, щоб свята вода не лише очистила українцiв духовно, а й сповнила вiрою в перемогу нашої держави".

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ